היי גידי- שאלות

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

30/06/2010 | 14:04 | מאת: אורי

היי, עברתי חיים מאד בעייתים- אמא ביקורתית מאד אבא שנטש התעלוליות מיניות פיזיות ונפשיות רבות- יחסית למה שעברתי אני אדם בריא ומתפקד. אבל שוב הכל יחסי. קראתי את הדברים המדהימים שכתבת במאמר על אותה אישה שמזניחה את הבית שלה בגלל שהיא רואה את התמונה המלאה ופשוט נתקפת חרדה. הבית שלי נראה כמו דיר, יש לי 3 ילדים קטנים, אבל כל פעם שאני עושה צעד אחד לנקות את הבית- מבחינתי אני כבר רואה את הבית מבריק מנקיון עם ריח מדהים ופרחים על השולחן. ואז הולכת צעד אחורה חוזרת לחדר ומסתגרת. הסיטואציה הזו חוזרת בכל מקום בחיים- אני שופטת עת עצמי עד כדי חוסר יכולת לתפקד, כמובן חוץ מבעבודה- אני מושלמת בעבודה, אני נוסקת קדימה בצעדי ענק אבל כל פאשלה שלי מרגישה כאילו חרב עליי עולמי. אני מרוויחה מעט, יש לי 3 ילדים קטנים ואני פרודה מבעלי כך שאני לא יכולה להרשות לעצמי טיפול- עם כל כמה שאני רוצה, אני מאמינה שגם לעניים מגיע להיות בריאים בנפשם, ואני אשמח לשמוע ממך מה כדאי לעשות, אולי טיפים קטנים או גדולים שיעזרו לי לפתור צעד אחד בכל פעם- כדי לצאת מהשנאה העצמית העמוקה שלי- כדי להרגיש שאני יכולה לטפל בילדים שלי יכולה לנקות לבשל לרדת במשקל . שאני לא ארגיש שכל אדם שקצת מעקם את הפנים שונא אותי אני מודה לך שלפחות יש לי את ההבנה מאיפה זה מגיע, ואשמח לשמוע עצות בנושא.

01/07/2010 | 01:26 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אורי, הצטערתי לקרוא את הדברים הקשים, אך לצערי, לא אוכל לעזור לך דרך הפורום במקום טיפול פנים אל פנים. יש כמה אפשרויות לקבל טיפול לא בשוק הפרטי. אחת היא טיפול מסובסד בכמחצית העלות המקובלת בשוק הפרטי במסגרת הביטוח המשלים של קופת החולים שלך ואם גם סכום זה גדול עלייך, פני למרפאת החוץ הפסיכיאטרית במרכז הרפואי הקרוב למקום מגורייך. בת"א, למשל, אפשר לקבל את הטיפול בחינם באיכילוב, אפילו ללא צורך בטופס 17, אבל כל רופא משפחה או פסיכיאטר יוכל להפנות אותך למרפאת חוץ כזו. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות