שאלה לד"ר גידי

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

31/08/2011 | 14:50 | מאת: משהי

הי, כתבתי פה לפני כמה שבועות.אני סטרייטית אבל מאד מריכה את דעתך. מה שאז התייעצתי איתך הוא לגבי בחור נוקשה שהייתי איתו בקשר אני בת 27 והוא 29 היינו בקשר של חצי שנה ניתקנו אך הקשר המשיך על "אש" חלשה ע"י מיילים אסמסים פעם בה ..טלפון. ההתלבטיות העיקריות שלי היו לגבי נוקשות שנכנסת בכול תחומי החיים-כולל כסף. כל הזמן הזה למרות הנוקשות הרגשתי כי הוא בחור טוב וכי יש על מה לדבר.. בהתייעצות איתך דאז נתת לי כיוון שייתכן ומשהו בנוקשות שלו משרת גם אותי , אכן חשבתי על כךונוכחתי לדעת שהדבר נכון באופן כללי הנוקשות שלו נתנה לי ביטחון נפשי וכלכלי. לפני כמה ימים דיברנו-והבחור ממש ביקר אותי על אופן הצורה בה אני יושבת ועל אופן הדיבור. מאד נפגעתי באופן כללי אני בחורה סטנדרטית ויושבת בצורה רגילה , והוא אמר לי שאני משדרת מיניות וקשה לו עם הדבר. שאלתי היא כזו- אני מרגישה שלאורך כול הדרך הבחור נותן לי ביקורת , וקשה לי להיות מי שאני לידו אני חוששת ממנו. עברה שנה מאז סיימנו את הקשר ובפעמים שנפגשנו הוא ממשיך לבקר אך מצד שני אומר שהוא מאד אוהב. יש לציין שהוא בחור מאד מאד מרובע שחושב שההשכלה היא הדבר הכי חשוב בחיים. מה דעתך על כול זה? אני מרגישה שהרגש שלי אליו הצטמצם והנוקשות שלו עוברת כול גבול טעם טוב. תודה רבה! מצפה לתשובתך

31/08/2011 | 15:09 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום משהי, חוששני שתשובתי "מאכזבת": רק את יכולה לערוך את המאזן בין היתרונות והחסרונות של הקשר עם הבחור מתוך קבלה מוחלטת שלו כמו שהוא. במילים אחרות, הוא נתון ולא ישתנה, בוודאי לא כתוצאה מרצונך שהוא ישתנה. זה מה שיש, לטוב ולרע, ורק את יכולה להחליט אם הקשר בכללותו שווה לך. בשלב זה נשמע שהוא מתסכל מאוד ולא יוכל לשרוד זמן רב ב"משרה מלאה". על כל פנים, אנשים לא משתנים למען אנשים אחרים ואין לנו אלא לקבלם כמו שהם. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות