שלום

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

30/06/2010 | 13:48 | מאת: פרפקט

שלום, קודם כל תודה רבה על הפורום, ועל הזמן שאתה משקיע לכתוב לכולם, אני בטוחה שהוא מסייע ויסייע לעוד הרבה אנשים. אני מעדיפה לא לחשוף את פרטיי האישיים מ 2 סיבות: אני חרדתית ופרפקציוניסטית. מה שהופך את הבעיה אצלי לכפולה ומכופלת. מאז שאני קטנה הוריי זוכרים אותי ככזאת (מחזיקה את העיפרון חזק שלא יברח ושהכתב יצא מושלם, אם הציון הוא 99 ולא מאה אני בוכה וכד'). לאחרונה התמודדתי עם מבחן פסיכומטרי שבו ירדתי ממשקלי ה-מ-ו-ן, ששם הבנתי שהבעיה היא פרפקציוניסטיות וחרדה. (הלכתי למאבחנת). התחלתי לקבל טיםול אצל מאבחנת בציורים, אבל אחרי 5 פגישות הפסקתי ללכת אליה כי הרגשתי שזה לא מניב תוצאות מידיות, וגם האמירה ש"אני יכולה לעזור לעצמי בלי שיעזור לי לבד". חוץ מזה אני מפחדת להחשף, לא רוצה שידעו עלי, מה עשיתי ואת הדברים הלא טובים שבי. אני כבר שנתיים בקשר זוגי, הכוון הוא חתונה, ואני מפחדת להתחייב. מפחדת שזה לא הוא, והכי מפריע לי- קושי ביצירת קשר אינטימי עמוק. היה לי חבר, ונקשרתי אליו עמוק מאוד, ונפרדנו די בפתאומיות. כיום כשאני עם חבר שלי במצבים ככאלו, אני לפעמים נרתעת ועוצרת את עצמי. מתרחקת, לא מרצון, מפחדת. ואני רוצה להתאהב בו!! רוצה להרגיש את הפרפרים, רוצה לדעת שזה הוא!! ואני רוצה לדעת ב 100%. לא רוצה ספקות וחששות.. בבקשה אל תגיד לי ללכת לטיפול כי אני לא יכולה לחשוף את עצמי, אני לא מצליחה לומר שם דברים, ואני לא ממש משתפת פעולה כי אני מפפדת שיראו אותי באור שלילי. מה אפשר לעשות בכלים שיש לי? אני מוכנה לקרוא, לשתף אדם שאני סומכת עליו, לעשות תרגילים בהנחייה וכו'.. נ.ב אני יודעת שזה יצא מבולגן, אני בסערת רגשות. מקווה שזה הובן לפחות קצת.

01/07/2010 | 01:20 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום פרפקט, עם כל הרצון הטוב, אני חושב שיהיה זה ממש חסר אחריות מקצועית לנסות לעזור לך דרך הפורום בלי להפנות אותך לטיפול. באופן כללי, פורום מומחה באינטרנט נועד לעזור לגולש לעשות את הצעדים הראשונים לקראת פנייה לטיפול. עשית כבר את הצעד הזה, כנראה לא למטפלת מתאימה, אבל את הצעד עשית. יש ספרות מקצועית ענפה העוסקת במכשולים שפרפקציוניסטים מציבים בטיפול בהם ויש דרכים להתגבר על מכשולים אלה, אך לשם כך עלייך להגיע לטיפול. את מתארת מצב קיצוני מאוד של צורך להיות מושלמת גם בעיני המטפל - והרי זה מונע כל היעזרות במטפל. הגישה הפרפקציוניסטית שלך גם מופיעה בכל תחומי החיים, כולל בזוגיות, וזו עוד סיבה לפנות לטיפול. לצערי, זו העצה היחידה שאני יכול לתת לך ואני יכול רק לעודד אותך לפנות. אף אחד אינו מושלם, גם לא המטפל, ובוודאי שהמטופל מגיע לטיפול לא כדי להרשים את המטפל, אלא כדי לחשוף את הקשיים ולטפל בהם, כך שאיש אינו מצפה ממך למושלמות.ולא,זה בשום אופן לא מצב שבו את יכולה לעזור לעצמך. את כן יכולה לפנות לטיפול ולשתף פעולה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות