שאלה דחופה.

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

11/01/2011 | 14:02 | מאת: ליליך

שלום ד"ר, שאלתי היא תישמע תיאורטית אבל מסקרנת אותי עד מאד. האם רגש אהבה הוא נשלט? כלומר אתן דוגמא - יצאתי עם בחור שעל הנייר הוא כל מה שרציתי גם במציאות -אבל לא התאהבתי בו. לעומת זו יש בחור שהוא רחוק ממש שחיפשתי ויש לי רגש כלפיו. האם אהבה היא בלתי נשלטת ואין לה הסבר או שמה (למשל בחברה החרדית) אהבה היא בחירה ושליטה של האדם ברגשותיו. אשמח לתשובתך המהירה .תודה לילך

11/01/2011 | 14:59 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום ליליך, באופן תיאורטי, בכל רגש ניתן לשלוט, או לפחות לא לממש אותו מבחינה התנהגותית ("להתאפק"). השאלה האם ומדוע כדאי לשלוט ברגש חיובי כמו אהבה, אלא אם כן מדובר באהבה לאדם שבהגדרה הוא בלתי מושג או בלתי אפשרי (למשל, גבר נשוי). מה שבולט בפנייתך הוא שכאשר קורה משהו שעובד "לפי התכנית" ("על הנייר"), את מרגישה כורח לממשו וכאשר קורה משהו שלא היה "על הנייר", דברים לא מסתדרים לך. המציאות הרבה יותר מורכבת מהתכניות שלנו ובמידה רבה אנו נדרשים להתאים את עצמנו לתנאיה במקום להתאים את המציאות לתכנית. הדבר נכון במיוחד בענייני הלב. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות