לקחת את החיים בקלות

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

13/12/2010 | 13:38 | מאת: דויד

מצד אחד אני כשרוני ומצטיין, מצד שני לכן אני לוקח את הדברים בכבדות יש בי נוקשות. מה עושים? אני יודע שההמלצה היא ללכת לטיפול, אבל מה בדיוק יהיה שם בטיפול? ובכלל האם דינמי או קוגניטיבי?תודה רבה

13/12/2010 | 15:58 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום דויד, ההחלטה על פנייה לטיפול היא אכן החלטה לא קלה ולא פשוטה, אך קשה וכמעט לא ניתן לחזות את מה שיתרחש בו. ראשית, משום שאינני מכיר אותך ושנית, משום שכל קשר בין מטפל למטופל הוא ייחודי (ממש כמו כל קשר אחר בחיים). אין עדיפות חד-משמעית לגישה פסיכודינאמית או לגישה התנהגותית-קוגניטיבית לטיפול בנוקשות ובקושי לקחת את החיים בקלות. הואיל וההכשרה הבסיסית של כל המטפלים בישראל נערכת בגישה פסיכודינאמית, גם מי שבחר להשתלם לאחר הלימודים הפורמאליים בגישה ההתנהגותית-קוגניטיבית נוטה לשלב ברמה זו או אחרת בין שתי הגישות. באופן כללי, אני אישית ומקצועית סבור שככל שהקושי מקיף יותר תחומי חיים כדאי שגישה פסיכודינאמית תהייה לפחות חלק מהטיפול וככל שהקושי ספציפי יותר (למשל, פוביות) כדאי לשים את הדגש על המרכיב ההתנהגותי-קוגניטיבי. יש כמה עיוותים קוגניטיביים המקשים על החיים באופן כללי (למשל, הכללת-יתר, גישה של "או הכול או לא כלום") שכדאי להתייחס אליהם גם ברמה הקוגניטיבית. ובכל זאת, אני רואה טיפול בקושי כזה כתהליך הדרגתי וממושך הדרוש סבלנות, כאשר זהו למעשה תהליך התפתחותי שבו המטפל משמש רק קטליזטור (זרז) לשינוי ולעבודה שלך עם עצמך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

13/12/2010 | 20:50 | מאת: דויד

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות