שאלה

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

23/11/2010 | 14:10 | מאת: ירין

שלום,ותודה על הפורום. אני בת 26 בטיפול כבר שנתיים.לאחרונה עקב קושי כלכלי אני מתלבטת עם המטפלת האם נכון להמשיך את הטיפול,בנוסף לזו אני מאד תלותית בה ומאד צרכה אותה בחיי והיא יודעת את זה.אני גם לא מצפה שהיא תוריד במחיר.היא הציעה להפנות אותי לפסיכולוג יותר זול.מאד קשה לי והיא יודעת את זה.שאלתי היא כזו-היא רואה שכל כך קשה לי והיא אמרה "את תחליטי אם את רוצה להמשיך לבוא" אני מרגישה קצת תחושה שאני לא יודעת מה להחליט ובנוסף יש פה שיקול כלכלי גדול הטיפול "אוכל" לי חצי מהמשכורת. אין לי רצון להתחיל פרק ב' עם פסיכולוג אחר.ואני מרגישה שאני מתחילה להכנס לדיכאון בגלל הטיפול והידיעה שאני צרכה לעזוב. המטפלת אמרה שתחשוב ואלי שננסה בכמה פגישות לסגור את הטפול ולהפרד.כשהיא אמרה אתזה ראיתי שהיא לא שלמה עד הסוף עם מה שאמרה. מה דעתך על כל הנושא?

23/11/2010 | 18:40 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום ירין, אני לא בדיוק מבין איזה שינוי התרחש. האם חל שינוי לרעה במצבך הכלכלי? לא נתקלתי בהחלפת מטפל על רקע קושי כלכלי. אם המצב הכלכלי נשאר כמו שהיה, אז השינוי הוא בסדר העדיפויות שלך. מניסיוני במקרים דומים, הפתרון היה הפחתה מסוימת בתדירות הפגישות (למשל, 3 פעמים בחודש), הנחה, או שילוב של השניים. אם את מרגישה כל כך תלותית במטפלת, אולי הפחתת תדירות הפגישות תיתן לך תחושה גדולה יותר של עצמאות, ולו חלקית. אלה רעיונות כלליים מאוד שדורשים עיבוד והסכמה בינך ובין המטפלת. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות