לוע הארי 45

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

11/11/2010 | 22:34 | מאת: איילת

שלום, אני אמא לילדה בת 7, ילדה חכמה, חברותית , מקובלת ויפה. אבל תחרותית יתר, כשהיא מגיעה למבחנים ונתקלת בשאלות שהיא לא צבינה היא נכנסת ללחץ, חרדה, בכי, אטימות. רק אחרי שהיא נרגעת היא מצליחה לפתור ללא בעיה. היא תמיד משווה את התוצאות שלה מול אחרים. היא לא יודעת להפסיד או לקבל ביקורת. אשמח לדעת מה אפשר לעשות, האם זה מעיד על הפרעות קשב וריכוז?

12/11/2010 | 00:09 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום איילת, לפי תיאורייך, אין אינדיקציה להפרעות קשב וריכוז, משום שלא מדובר בהסחות דעת שמקשות על ביתך להתרכז, אלא בחרדה שמשתקת אותה על רקע תחרותיות והישגיות יתר. חשוב מאוד להבהיר לילדה שוב ושוב שאתם מקבלים ואוהבים אותה ללא קשר להישגיה ולהימנע ככל האפשר מהפעלת לחץ גלוי או סמוי להצליח בלימודים. נראה שהיא מפעילה המון לחץ על עצמה בנושא זה. גם אם הישגיה לא יהיו "מושלמים" תמיד ניתן יהיה להשלימם, אך את הלחץ שהיא מפעילה על עצמה יהיה קשה יותר לתקן בהמשך. מבחינה טיפולית, קיימות שתי גישות עיקריות - הגישה המסורתית יותר של טיפול אצל פסיכולוג קליני של הילד או פסיכולוג התפתחותי או פסיכולוג חינוכי וגישת הטיפול המשפחתי, שבה כל בני המשפחה, או לפחות ההורים והילד, נוכחים בטיפול. לגישה השנייה יש יתרון מבחינת הילד בכך שלא הוא נתפס ע"י עצמו כבעייתי, אלא כל המשפחה שותפה לפתרון הבעיה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות