המנעות כמנגון למנוע מצבים

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

01/04/2022 | 22:18 | מאת: מיכאל

אני בשנות החמישים, במשך דנים היחת וורקהולעק במובן הפסיכולגי, יש משימות וזה מסביב לשעון בראש. בשלב מסוים קיבלתי ירושה והחלטתי שהםתאון זה לחיות בפשטות ולהמנע מכל עבודה שהיא בתהליך פיקוח המתנות פרטים כל מה שמעורר פרפקציוניסט לפעולה. יש הרבה יתרונות בכך, חי בסדר. איכות חיי השתפרה מאוד שינה, משרל גוף מצב רוח. חשוב לציין שבגלל עבר עדיר ומקצועי, אין לי בעיה בתפקוד בלחץ לא בעבודה על אנשים לא בתקשורת בינאישית ושכנוע, פשוט לא בא לי, כשיש דבר נדרש נקודתי מתפקד נהדר. שאלתי האם המנעות מבחירה עמו שתארתי היא מנגנון שניתן לחיות בו לאורך זמן או שיש כלים משוכללים יותר לשמר איכות חיים כמו שתיארתי.

שלום מיכאל, לצערי, פנייתך מלאה שגיאות הקלדה שלא אפשרה לי להבין ב-100% פרטים חיוניים, כמו מה הייתה עבודתך ומה בעצם אתה עושה כעת. למילה "הימנעות" (avoidance) במובנה הפסיכולוגי משמעות שלילית. השימוש המקובל במילה הוא התחמקות ממצבים שמעוררים בנו חרדה והימנעות היא בת הברית הנאמנה ביותר של החרדה: ככל שאנו נמנעים יותר ממצבים מעוררי חרדה, רמת החרדה תתגבר עד שתשבית אותנו מפעולה. לכן צירוף המילים "הימנעות מבחירה" נשמע קצת מוזר לאוזן הפסיכולוגית שלי. הדבר הרצוי הוא "חופש בחירה" והדבר הרצוי עוד יותר הוא ניהול חיים בעלי משמעות לטווח הארוך. אם החלטת לקחת פסק-זמן מעשייה שהיה בה לחץ רב, הרי זה דבר מבורך.כאמור, לא הצלחתי להבין מה אתה בעצם עושה כעת. אם אתה שובת מכל מלאכה בגיל 50, זה נשמע לי גיל קצת מוקדם לצאת לגימלאות והייתי מבדיל בין הטווח הקצר שהוא בגדר "חופשת מעבר" לטווח הארוך יותר שבו הייתי ממליץ לך למצוא עיסוק/תחביב שיעניק לחייך משמעות, לפי תחומי העניין שלך, עם או בלי הכנסה כספית. לא הייתי ממליץ על בטלה/אבטלה מוחלטת לטווח ארוך באמצע החיים. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות