התייעצות לגבי מטופל שלי

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

02/02/2022 | 20:27 | מאת: נואית

שלום פרופ רובינשטיין, שמי נואית עו"ס במקצועי. אודה לך על הכוונה בסוגיה זו. יש לי מטופל בן 35, הומו, מביא לטיפול תכנים העוסקים באובססיה כפייתית. שטיפת ידיים חוזרת, פחד לנסוע באוטובוס, ואם נוסע אז נמנע לגעת במושבים, חושש לאכול בסכום רב פעמי במסעדות ופוחד מאוד מחיידקים. כל בגד שלובש מכניס לכביסה או לארון מיוחד שם נמצאים הבגדים 'המזוהמים'. להבנתי מדובר בהפרעת ocd, האם כך? מה מקור החרדה לדעתך? ככל שידוע לי מדחיק מצוקה נפשית אפשרית? האם ישנם חומרים דינמים אנליטים בנושא? אודה לכל הכוונה נואית

שלום נואית, בוודאי שהמטופל סובל מ-OCD, אפילו חמור (ר' מדור חרדה ו-OCD באתר שלי שכתובתו נמצאת בחתימה). לפרויד יש משנה סדורה בנושא, אך בימינו זה לא הטיפול המומלץ כי הסובלים מההפרעה נוטים בלאו הכי לחטט מאוד בנפשם. הטיפול המומלץ הוא שילוב של טיפול קוגניטיבי-התנהגותי(CBT) עם טיפול תרופתי מקבוצת ה-SSRI (פרוזק וכד'). לפי הקווים המנחים של האיגוד הפסיכיאטרי האמריקני לטיפול ב-OCD, טיפול תרופתי הוא תנאי הכרחי הן לשיפור איכות חייו של המטופל והרגעה של חרדתו והן ליישום הטיפול הפסיכולוגי. ספר שיעזור לך ללמוד על התופעה ועל ה-CBT המתאים לה הוא "די לאובססיה" של רייד וילסון ועדנה פואה בהוצאת "מודן". בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.GidiTherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות