התנהגות מוזרה, לא יודע להגדיר

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

29/12/2021 | 16:45 | מאת: מיכאל

אהלן, שמי מיכאל אני בן 26, מגדיר עצמי גיי. בחודש וחצי האחרון בערך אני מתעסק המון בנראות החיצונית ובבגדים. הולך ומחפש בגדים/נעלים. מודד, קונה, מחזיר. בעיקר אני משווה פירטי לבוש שיש לי לאנשים אחרים. למשל, האם הג'ינס שקניתי מספיק צמוד כמו של אחרים ברחוב, האם הסריג שלי קצר או ארוך כמו גברים אחרים. אני ממש בוחן אנשים ברחוב ומשווה לעצמי. ברגע שזה לא נראה טוב כמו אצלהם אני מתמלא בסוג של פחד ועצב וישר בודק באתרים אם אפשר להזמין בדיוק אותו מכנס/חולצה או רץ ישר לקניון. ככה גם עם נעלים ישר בודק ומחפש כמו שיש לאנשים ברחוב. אני נבהל שמה שיש לי בבית לא יפה ומחמיא לי כמו הביגוד שיש לאותם אנשים. אני יכול ללכת כמה פעמים בשבוע לחנויות ולמדוד שוב ושוב ולמרות מצבי הכלכלי אני קונה. למשל יש לי בושם בבית, ראיתי שיש עוד ריחות טובים בחנות ונכנסתי ללחץ. ישר התחלתי תסביך אם הבושם שלי טוב כמו מה שראיתי בחנות ומתחיל שוב לביות מבואס מזה. אני מרגיש שכל זה מעייף ומתיש אותי. במקום להינות מקניות בקניון או בגדים יפים אני מותש. מה זה אומר כל זה?

שלום מיכאל, מתיאורך עולה שאתה סובל מהפרעה טורדנית-כפייתית (OCD), כשהאובססיה המרכזית היא דאגה לפרטי פרטים של הופעתך החיצונית. טיפול הבחירה הראשון במצב זה הוא שילוב של תרןפה ממשפחת ה-SSRI (למשל פרוזק) וטיפול קוגניטיבי-התנהגות (CBT). פנה לפסיכיאטר לאבחון והתאמת טיפול תרופתי ולמטפל המתמחה ב-CBT. כמובן שיש לסייג את דבריי ולהתייחס אליה כצעד ראשון לפני אבחון פנים אל פנים ע"י איש מקצוע מוסמך בתחום בריאות הנפש. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות