מחשבות טורדניות כפייתיות

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

27/12/2021 | 10:39 | מאת: יקיר

שלום לך דוקטור ותודה רבה קודם כל. מגיל צעיר אני סובל ממחשבות טורדניות רק לאחרונה אני מבין שזה מחשבות טורדניות מהתשובות שעולות פה בפורום. סבלתי מהפחד להיות חולה, להיות הומו, לנהוג בלילה. מחשבות ששנים סחבתי שמפריעות לי לשגרת חיים. כיום בן 28 המחשבה הנוכחית מחשבה מפחידה מאוד. עקב כל הפגיעה הקשה בנשים, המחשבה לא עוזבת אותי שגם לי זה יכול לקרות. אני נורא מפחד מיזה, ראיתי שאתה כותב שהפחד הינו הבקרה של האדם, בכתבה ששודרה לפני כמה ימים השוטר שלבסוף רצח את אשתו, פחד להתגייס למשטרה ובסוף התגייס ואני לא יודע איך לקבל את זה שלבסוף הוא עשה את זה למרות שפחד. אמנם היו עוד המון דברים מסביב חוסר יציבות, התקפי זעם וכו' אני ממש מפוחד ומבוהל, משתף את הקרובים אלי בנושא, בכל מחשבה שהייתה לי עד היום זה אותו דפוס של לחץ, בכי, חוסר תיאבון ואני מאמין למחשבה . כרגע מאוד מתוסכל ככל שאני נחשף לכתבות כאלו אני מפחד הרבה יותר. דעתך?

שלום יקיר, כגולש ותיק בפורום, אתה כבר מכיר את עצותיי במקרים כאלה. אם לא די בכך, אתה גם מטלפן אליי, לכאורה קובע פגישה ואחר כך מתחיל בייעוץ חינמי אין-סופי. על כל פנים, הטיפןל כידוע לך הוא שילוב בים טיפול תרופתי וטיפול קןגניטיבי-התנהגותי. אין לי מה לחדש. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות