מחשבות טורדניות תודה לך.

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

22/12/2021 | 12:41 | מאת: אבי

שלום, עקב כל הפגיעה בנשים בתקופה האחרונה, הכניסה אותי לפחד, שאולי זה יכול לקרות לכל אחד, ואני נורא מפוחד מיזה, חושב על 24/7 שאם אני מסוגל לעשות ומאמין לעצמי שאני מסוגל, זה הורס לי את השגרת החיים, את הזוגיות, את השקט שלי. בהתחלה זה התחיל כפחד ועם הזמן כביכול הפחד נעלם והתחושה שאני מאמין שזה יכול לקרות לי ואני יכול לעשות את זה גם מלווה אותי ללא סוף. אני פוחד ממש, לא יודע איך להתנהל ומה לעשות. אני מסתכל על המחשבה כמחשבה לא נורמטיבית, שהיא חוצה את ההיגיון הבריא וזו מחשבה משוגעת. אני חושב שאולי כל מי שעשה את זה הרגיש כמוני, חשב על זה לפני ואז המחשבה השתלטה עליו, לא יודע מה לחשוב. מרגיש אבוד ולמה אני צריך לעבור את זה. מה קורה לי? האם זה מחשבות שעוברות לעוד אנשים בחיים? יצא לך לטפל במקרים שאנשים חושבים שהם מסוגלים לפגוע פיזית בבת זוג שלו/אשתו ? אשמח שתענה לי תודה רבה.

שלום אבי, מתיאוריך נשמע שאתה מאוד לא מקבל כלגיטימית את התוקפנות שיש בכולנו ופוחד שהיא תצא מן הכוח אל הפועל. טיפלתי באנשים רבים כאלה, לרוב כאלה שסבלו מ-OCD, שפחדו מהתוכן של האובססיות שלהם להזיק לזולת. באופן פרדוכסלי, דווקא מי שמפחד מהנזק שהוא עלול לגרום ולחילופין מי שמפחד שהוא "ישתגע" - אין סיכוי שיממש זאת או שייצא מדעתו. דווקא הפחד שמא הדבר יקרה הוא הבלם הבטוח ביותר. יחד עם זה, אם אתה מוטרד מאוד, ובעיקר אם אובססיות מסוג זה פולשות לתחומים אחרים, מומלץ לשקול ייעוץ פסיכיאטרי וטיפול פסיכולוגי. תלוי בעצמת התופעה ותדירותה. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.giditherapy.co.il

02/04/2022 | 01:34 | מאת: עומר

אבי מה קורה אפשר להתייעץ איתך אח יקר

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות