ממש מפחד, לא יודע ככ מה לעשות.

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

23/10/2021 | 13:49 | מאת: אבי

שלום, בן 28, בעברי סיפרתי את היושב עליי כאן, והתשובה הייתה שאני סובל ממחשבות טורדניות כפייתיות.כל פעם בנושא אחר. יש לציין שרק עכשיו אני מבין שזו הפרעה נפשית ומצריכה טיפול פסיכולוגי / כדורים. יש לציין שכל מחשבה אני משתף את המשפחה שלי ואת הבת הזוג שלי, כרגע המחשבה שיושבת עליי האם אני יכול לפגוע בבת זוג שלי, אני נורא מפחד מלהתקרב אליה, לישון לידה, לחבק אותה וכו'. אני מעדיף לנתק את הקשר איתה וזה מה שעשיתי. וכרגע אני מתעסק ב- אם אני חולה נפש וכו', מקווה שהבנתי אותי. בעבר היו לי עוד מחשבות טורדניות כגון, פחד מלנהוג כי אולי אקבל התקף לב וכו' ופשוט הפסקתי לנהוג. יש לציין שכל מחשבה אני הופך למציאות ומרגיש שזה ממש אמיתי ויכול לקרות ומדמיין את זה קורה ו"רוצה" שזה יקרה. עכשיו אני לדוגמא אני נורא מפחד כיוון שהבנתי שיש לי הפרעה נפשית ואולי באמת אני יכול לבצע את זה, מה דעתך בנושא?

שלום אבי, מחשבות טורדניות (אובססיות) אינן מתממשות, כלומר, אין סיכוי שתבצע את מה שאתה פוחד שתעשה. הטיפול המומלץ הוא קודם כל, תרופתי על ידי תרופות המעכבות ספיגה חוזרת של סרוטונין במוח (SSRI - למשל, פרוזק, סרוקסט) הניתנות על ידי פסיכיטטר וטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) ספציפי להפרעה זו. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.giditherapy.co il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות