מחשבות טורדניות בנושאים שונים

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

13/10/2021 | 18:11 | מאת: אבי

שלום, בן 28, מאז היותי ילד הייתי עסוק במחשבות שליליות טורדניות שלא מרפות למשך שנים. 1. הפחד להיות הומו, מחשבה שהתחילה מהיותי בן 17 ונמשכה עשור המחשבה באה והולכת לפרקים. 2. האם אני חולה לב. 3. כרגע הדבר שהכי מפחיד אותי זה לפגוע באשתי. אני אציין שכל מחשבה אני נושא אותה כל היום ללא הרף, ואני מפתח דמיונות ומחשבות בראש לא מרפות. אני מפחד מעצם המחשבה, אני נשאב לתוכה, זה משפיע לי על השגרת חיים. אני הופך כל מחשבה למציאות, בזמנים שחשבתי האם אני הומו האמנתי למחשבה הזאת ודמיינתי את חיי ככה. בזמנים שחשבתי אם אני חולה לב עשיתי בדיקות ללא סוף ועדיין האמנתי שאני חולה גם שהבדיקות מראות אחרת! ועכשיו המחשבה על לפגוע באשתי, מלחיצה אותי, אני פוחד לישון, להיות לידה, אני מדמיין בראש סיטואציות שזה קורה. ממש ממש מפחד! אני לא יודע מאיפה המחשבה הגיעה אבל אני מאוד מפחד ממנה והיא לא עוזבת אותי. מה דעתך?

שלום אבי, לפי תיאוריך, אתה סובל מהפרעה טורדנית-כפייתית (OCD) מגיל צעיר כשנושאי האובססיות מתחלפות מעת לעת. ההפרעה אינה חולפת מעצמה והטיפול היעיל ביותר הוא שילוב של טיפול תרופתי ע"י תרופות המעכבות ספיגה חוזרת של סרוטונין במוח (SSRI - למשל, פרוזק) וטיפול פסיכולוגי בגישה קוגניטיבית-התנהגותית (CBT). ההפרעה עיקשת, אינה חולפת ללא טיפול, אך בעזרת הטיפול החרדה שהמחשבות מעוררות פוחתת במידה ניכרת ובעזרת הטיפול הפסיכולוגי תוכל להתייחס אליהן כאל רכבת החולפת על פניך, אך בניגוד למצב הנוכחי, לא תעלה על הקרון. בינתיים, אני יכול לחתום לך שאף אחת מן המחשבות המטרידות לא תתממש. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות