R-ocd או התלבטות נורמלית שהביאה לסיום הקשר?

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

13/04/2021 | 22:05 | מאת: ספיר

היי אני בת 32, רווקה ללא זוגיות כבר שנתיים ואני רוצה לדעת האם לדעתך יש לי r-ocd או התבטויות נורמליות שגרמו לסיום הקשרים הקודמים שלי. היו לי בעבר 2 מערכות יחסים רציניות (שנתיים כל אחת) ואת שתיהן אני החלטתי לסיים עקב התלבטויות עם עצמי שבסופן החלטתי שבן הזוג לא מספיק מתאים לי (למרות שסהכ הזוגיות הייתה טובה וזה יחסית בא לצד השני בהפתעה). הזוגיות הראשונה הסתיימה בגיל 26 בגלל שהפריע לי שהוא השמין (10 קילו) ובגלל שהוא לא היה מספיק אסרטיבי באופי שלו ולמרות שחוץ משני הדברים האלה הקשר היה טוב, לא רבנו והיה לנו תחומי עניין משותפים עדיין הרגיש לי שכמכלול הוא לא מספיק מתאים לי והחלטתי להיפרד (חשוב לי לציין שלא חוויתי חרדת נטישה ולא היה לי ספק בקשר לאהבה שלו כלפיי). את הזוגיות השניה שהסתיימה בגיל 29 גם אני סיימתי (החלטה חד צדדית מצידי) לאחר כשנתיים זוגיות שמתוכם שנה גרנו ביחד. ההתלבטויות התחילו אצלי רק כעבור שנה כשדיברנו על לעבור לגור ביחד, עד אז הכל היה מושלם. ואז התחילו ההתלבטויות שלי, התחיל להפריע לי הגובה הנמוך שלו (הוא 1.65 ואני 1.60) וניסיתי להתעלם מיזה אבל זה כל פעם חזר אלי בתקופות. אחרכך התחיל להפריע לי גם שהוא לא מספיק אסרטיבי וגם הרגשתי שהוא מופנם וסגור מידי (שהשיחות בינינו קצרות ולא עמוקות). הייתי שואלת חברות כמה זה קריטי לדעתן הדברים שהפריעו לי וזה היה מרגיע אותי כשהן היו אומרות שזה קטנוני ושאף אחד לא מושלם אבל המחשבות על זה היו חוזרות שוב פעם כעבור כמה ימים. גם איתו בסהכ היה קשר טוב, לא היינו רבים, היו לנו הרבה תחומי עניין משותפים, הערכתי אותו והיו לו הרבה תכונות שאהבתי וגם ידעתי שהוא מאוד אוהב אותי. בסופו של דבר החלטתי שבסהכ אנחנו לא מספיק מתאימים ולמרות שהיה לי קשה החלטתי שעדיף להיפרד מאשר להישאר במקום רק כי נוח לי. מלבד שני הקשרים האלה לא היו לא קשרים רציניים נוספים, הייתי בהרבה דייטים ורובם לא המשיכו מעבר לדייט ראשון, אבל בחלקם היה רצף של 4 דייטים שלמרות שבדייט הראשון היה מאוד טוב בדייט הרביעי בדרך כלל החלטתי לסיים את זה כי היו יותר מידי פגמים לדעתי. בתחומים אחרים בחיים אני גם נוטה להתלבט בעיקר בנושאים גדולים בחיים. מנגד אני לא ocd בכל הנוגע לניקיון וסדר. אני מבולגנת לא מתייחסת לפרטים קטנים וגם לא מאוד חשוב לי הניקיון. לסיכום אשמח לדעת האם לדעתך היו אלה התלבטויות נורמליות או משהו שהוא מעבר לכך כמו r-ocd?

שלום ספיר, במגבלה הברורה שהייעוץ בפורום אינו מהווה תחליף לאבחון וטיפול פנים אל פנים - מתיאורייך בהחלט עולה תמונה שאת סובלת מ-R-OCD: https://www.giditherapy.co.il/rocd/ ולא מ"התלבטות נורמלית": https://www.giditherapy.co.il/maybe-we-dont-fit/ את זו שהחלטת לסיים את שני הקשרים שתיארת, שהיית מלאה ספקות לגביהם והמדאיג יותר: עזבת בחורים שאהבו אותך (דבר שעלול להעיד על כך שאינך מקבלת את עצמך ואינך מוכנה להיות חברה במועדון המוכן לקבל אותך...). העובדה שאת מתלבטת ומתקשה לקבל החלטות בנושאים אחרים בחייך מחזקת את הרושם הזה. גם בדייטים שבין הקשרים את זו שדחית את הבחורים שקיבלו אותך (אם הבנתי נכון). אין פירושו של דבר שאת צריכה לקבל את כל מי שמעוניין בך, אך נראה שרעיון הפשרה שמאפשרת יחסים זר לך לחלוטין ואת מצפה לשלמות מבני הזוג (או להתאמה מלאה). ישנם בהחלט אנשים הסובלים מ-OCD והם אינם מפריזים בהקפדה על ענייני סדר וניקיון. פירושו של דבר שמדובר באובססיות בלבד (pure obssesions) בלי הפעילויות הכפייתיות. המלצתי לך היא להתחיל טיפול בגישה קוגניטיבית-התנהגותית (CBT) שמטרתו לתקן עיוותים מחשבתיים (למשל, "הכול או לא כלום"), אולי עם מרכיבים של טיפול פסיכודינמי (המבוסס על עקרונות הפסיכואנליזה) במטרה לשפר את הדימוי העצמי הנמוך שלך שאת כנראה משליכה על מי שמוכן לקבל אותך. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות