מטפל שמתמחה בנושא אובדן

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

02/04/2021 | 21:40 | מאת: שרה

מדובר בקשישה שהתאלמנה , ומעונינית בטיפול פסיכולוגי פרטי- ממי שנחשב לטוב/ה , ושמומחה בטיפול באבל/אובדן באיזור המרכז. איך לחפש. תוכל לייעץ כיצד?

שלום שרה, יש אמנם תחום מחקר שנקרא "טנטולוגיה" ולמיטב ידיעתי יש בארה"ב גם "יועצי אבל" (grief counselors). לטעמי, קיימים יותר מדי תחומי התמחות ברפואה ובפסיכולוגיה ותחום כמו ייעוץ באבל הוא ספציפי מדי וגם ההכשרה אליו קצרה מאוד (לימודי תעודה בלבד). כל פסיכותרפיסט אמור לדעת לטפל בדיכאון וכל דיכאון כרוך באובדן, בין אם מדובר באובדן מקום עבודה, אובדן בן משפחה או תחושת אובדן סובייקטיבית שיש לברר את מקורותיה בטיפול. אני העברתי במשך למעלה מ-10 שנים קורס בחירה בשם "אבל נורמלי ואבל פתולוגי/מורכב". היהדות הקציבה אמנם שלבי אבל מוגדרים בזמן (שבעה, חודש, שנה), אך כמובן שלא מדובר במדע מדויק. אם תסמיני הדיכאון נמשכים מעבר לתקופה ממושכת (הסתגרות, התנתקות מחיי חברה, נדודי שינה, שינויים בתיאבון, חוסר יכולת ליהנות) יש להתייחס לנושא כאל מקרה פרטי של דיכאון. זווית נוספת לתקוף את הבעיה היא התמודדות עם הגיל המבוגר. המלצתי היא אפוא לנסות פגישות ייעוץ אצל 2-3 פסיכולוגים מוסמכים ללא כל מומחיות ספציפית בשכול ולבדוק עם מי נוצרת שפה משותפת. במידת הצורך, ובתלות בזמן שחלף מהאובדן, ניתן לשקול גם טיפול תרופתי נוגד דיכאון למספר חודשים. כמו כן, יש להבדיל בין התחום הקליני הכולל תסמיני דיכאון שונים ובו יש לטפל לאחר שחלף זמן מסוים לבין הזיכרונות מהמת שהוא נושא עצוב אך טבעי ונורמלי ואינו אמור לחלוף. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות