האם זה הפרעה כפייתית?

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

13/03/2021 | 21:54 | מאת: מורס

מעניין אותי לדעת מה קורה אתי (לא פניתי לפסיכיאטר בנושא משום שמה שקורה אתי נראה די טיפשי). כבר כשנתיים בערך: 1. אני מוחק כמה פעמים ביום את יומן השיחות בפלאפון, את הודעות הסמס, את היסטוריית הגלישה, את הודעות הווטסאפ והפייסבוק, מוחק כל אימייל שמגיע אליי לתיבה. 2. אני עושה ניקוי מספר פעמים ביום לפלאפון שלי מקבצי זבל, מידע שהצטבר וכו' באופן די אובססיבי. 3. מחקתי את קיר הפייסבוק שלי, מחקתי את כל התגובות שכתבתי לאנשים והסרתי את כל הלייקים ואני די חושש לחזור לתפקד במדיה החברתית (לא עקב פרנויה או משהו כזה, אלא שוב - הצורך בניקיון). מה זה? ואיך לטפל בזה באופן עצמאי?

שלום מורס, מה שאתה מתאר הוא בהחלט הפרעה טורדנית-כפייתית (OCD) קלאסית. ההפרעה מתחלקת בדרך כלל לשני חלקים: (א) אובססיות - מחשבות מטרידות ו-(ב) פעולות כפייתיות (במקרה שלך הצורך לנקות כל דבר): https://www.giditherapy.co.il/ocd-2/ השילוב בין טיפול תרופתי המעכב ספיגה חוזרת של סרוטונין במוח (SSRI, כמו פרוזק למשל) עם טיפול פסיכולוגי בגישה קוגניטיבית התנהגותית (CBT) נחשב שילוב מנצח. אינני יודע למה הכוונה כשאתה מגדיר את בעייתך כ"טיפשית". אם היא גורמת לך מצוקה, פנה לטיפול ואם לא, אז אין כל צורך. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות