עבודה מהבית וקשיים בנהול זמן ועוד

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

13/03/2021 | 14:14 | מאת: אביהו

אנחנו זוג צעיר, אישתי עובדת במגזר ציבורי, אני עובד בבית בגלל הקורונה. מעבר לקשיים של ארגון הזמן האישי, נוצרה בעיה לא צפויה, ביום רגיל היינו יוצאים יחד לעבודה, כרגע אני נשאר אבל השתדלתי לקום לעבודה בבית ממש כמו ליום עבודה בחוץ. עם חלוף הזמן שמתי לב, שהשכנים שלנו בחדר שינה, גם עובדים מהבית חלק מהזמן אבל בשעות שונות, ולמעשה הם ישנים כל הזמן בעיקר בבוקר ואחרי צהרים. אלא שהם הפכו פעילים בלילה, ואני מתעורר מהם ב1 בלילה שהם מפריעים. ואז בבןקר קשה לי לקום. מרגע שהערתי להם בצורה חברית פעם אחת באקראי. שניהם ממש הפכו לסטוקרים, כל הזמן מפריעים, גם בשעות מנוחה בצורה של הטרדות, גפיקות בקיר ורעשים. שתי בעיות, למרות הדבקות סשעות כבודה יציבות קבועות, זה לא עובד טוב בגלל ההפריות, וגם לא מצליח לנוח בצברים ולהמדיך וגם בלילה מפריעים. דבר שני שממש לא היה קיים זה שנפגעה תחושת פרטיות הם זוג סטוקרים, אני חי רגיל אבל מלווה התחושה לא נעימה. העברתי פעילות לאזור אחר בבית אפילו לעיתים שינה נפרדת. אבל זה מרגיש כאילו בתחום גוזל זמן כפיתי. כרגע אין אפשרות לעבור דירה. הייתי מאוד שמח לקבל עצה איך לשמור על סדר יום בץנאים כאלה, ובעיקר איך לנטרל את הסטוקריות, אציין שהם מניפולטיבים ימים שאינם זזים בבית ללא אור, כדי לישון רצוף , ימים שהם מרעישים בלילה דופקים בקיר באמצע הלילה. ההתנהגות שלהם לא נורמלית אבל הכל בשושו, אני מקפיד על סדר יום ושקט בשעות המנוחה וזה מנוצל להפרעות, לכן הבנתי שהם ממש סטוקרים. ישנים עד מאוחר, ואז שאני נכנס לנוח בצהרים מפריעים, אין כרגע דרך לחזור לעבודה במשרד.

שלום אביהו, בפנייתך אתה מתאר את הטרדות השכנים כנתון שאי-אפשר לשנותו ואתה שואל איך להסתגל אליו. מבחינה פסיכולוגית, אתה מתאר את עצמך כקורבן חסר אונים ובכך יש לטפל בנפרד בטיפול פסיכולוגי, אך החוק לצדך והצעד הראשון שעליכם לעשות הוא להגיש תלונה נגד השכנים במשטרה, שבה יש מדור לסכסוכי שכנים. כמו כן, קיים בישראל ארגון לעזרה עצמית https://self-help.org.il/ שלפחות בזמנו קבוצת תמיכה התנדבותית לסכסוכי שכנים. עם משבר הקורונה, ייתכן ששני הגופים אינם פעילים במיוחד, אך הגשת תלונה במשטרה מחייבת התייחסות. אם קשה לך לעשות את הצעד לבד, היעזר בעו"ד (כל אזרח מן השורה נתקף חרדה ממכתב מעו"ד). כל זה מאוד לא נעים, אך שוב, ברמה הפסיכולוגית, נראה שאתה זקוק לתמיכה כדי ללמוד טכניקות בסיסיות של אסרטיביות. יש גם מדריכי עזרה עצמית לאסרטיביות וסרטוני יוטיוב רבים, אך עדיף שתפנה לפסיכולוג העובד בגישה קוגניטיבית-התנהגותית (CBT). מה שמדאיג אותי הוא עצם המחשבה האוטומטית שלך על הימלטות מהבית וחיפוש דירה אחרת. כל הימנעות רק מגבירה את החרדה ואין לך כל ערובה שלא תיתקל בבעיות דומות בדירה אחרת או בחזיתות אחרות בחיים. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות