פוסט טראומה מורכבת !........

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

20/02/2021 | 21:20 | מאת: גל

שלום האם אפשר לדעת בבקשה מה תסמיני פוסט טראומה מורכבת ? מה הבדל בין פוסט טראומה מורכבת לדיכאון וחרדה,? האם הפרעת קשה וריכוז גם מופיעה חלק מהפרעה? והאם יש מאמר מדעי שאפשר לקרוא על פוסט טראומה מורכבת ולא מה שיש באנטרנט שהוא שטחי ביותר תודה רבה

שלום גל, מדריך האבחון של האיגוד הפסיכיאטרי האמריקני (DSM-V) אינו מבחין בין תסמונת פוסט-טראומטית לתסמונת פוסט-טראומטית מורכבת. הבחנה בין שתי הפרעות אלו מופיעה רק ב-ICD-11, מדריך האבחון של ארגון הבריאות העולמי. לפי מדריך זה תסמיני הפרעת דחק פוסט טראומטית "רגילה" חייבים להימשך מספר שבועות ולעורר מצוקה הפוגעת בחיי היומיום של האדם והם: חשיפה לאירוע מסכן חיים, התנסות מחודשת ומתמדת במרכיבים מהאירוע הטראומטי (למשל, זיכרונות, סיוטים ופלאשבקים), הימנעות מתמשכת מגירויים שקשורים לטראומה ועוררות מוגברת מתמדת. לתסמונת פוסט-טראומטית מורכבת מתווספים קושי בוויסות רגשי, תחושות חוסר ערך, בושה ואשמה הקשורים לאירוע הטראומטי וקושי ביצירת מערכות יחסים ובקרבה לאחרים. דיכאון וחרדה הן הפרעות נפוצות הרבה יותר שאינן קשורות כשלעצמן לאירוע טראומטי. בין דיכאון וחרדה קיימת חפיפה של כ-30% (כלומר, אנשים רבים עומדים בקריטריונים של שתיהן): https://www.giditherapy.co.il/depression-anxiety-comorbidity/ כשהמנגנון המשותף להן הוא ההימנעות ממצבים מעוררי חרדה. הימנעות זו אף מופיעה כאמור בתסמונת פוסט-טראומטית מורכבת, אך אירוע טראומטי ספציפי הוא תנאי הכרחי לאבחנה של תסמונת זו (בין אם היא מורכבת ובין אם לאו). הנה קישור לשפע מאמרים אקדמיים בתחום: https://scholar.google.co.il/scholar?hl=iw&as_sdt=0%2C5&q=Complex+PTSD&btnG= בברכה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.giditherapy.co.il/

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות