פסיכולוג - שיטות טיפול

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

13/01/2021 | 18:58 | מאת: רינה

אני אדם מבוגר. נפגש עם פסיכולוג בגלל אבדן שמשרה עלי עצב יומיומי. בפגישות האחרונות אני מרגיש מהפסיכולוג אמירות ביקורתיות על התנהלותי ורצון לשנות אותי. אני חש שהכוונה המסתתרת היא, אתה לא בסדר בכך וכך ורק אם תשתנה ירווח לך. האם זאת שיטה טיפולית? כי לי שיטה כזאת לא מתאימה.

שלום רינה, מוזר שבחרת בשם של אישה והפנייה כתובה בלשון זכר... אינך מצטטת את הפסיכולוג אלא את פרשנותך את דבריו. בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) עיוות זה נקרא "קריאת מחשבות". בכל מקרה, מומלץ לומר לפסיכולוג שזה מה שאת או אתה מרגיש/ה וללבן את הנושא איתו. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות