תהליך ממושך של התנגדות בעבודה

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

11/03/2020 | 16:00 | מאת: נמרוד

בני עובד במסגרת ממשלתית בתפקיד בשכר די נמוך. הוא וורקהוליק סמוי, מחפש חופש אישי ללא זוגיות, מאוד עצמאי אבל כל הזמן נכנס לעימותים בעבודה, וככה עסוק בעבודה 24 שעות עם התומכים שלו במאבקים מאוד קטנים וחסרי משמעות לחיים. אלא שלמרות שהם מאבקים חסרי משמעות, הבוס אמר ככה, הם מתכוונים לככה, ככה הוא מעביר את השעות שאחרי העבודה בטלפון לנהל אנשים לצידו, לא ניתן להעיר לו דבר. משפט מפתח, "אל תנהל אותי", כל בעיה גם מחוץ ועבודה נראת לו שמישהו מכתיב לו מה לעשות, ויוצר התנגדות וכעס נוראי. ההתנגדות הזו הבנו שיוצרת את העימותים שכתוצאה מהם, מתמלא כל הזמן הפנוי שלו לקשר חברתי טלפוני על, מי שולט, מי מנהל. במשפחה, מילה שלא לרוחו, נוהג הפוך, מנתק קשר מיד ומצהיר מסקנות כוללניות, שבכלל אין צורך בקשר הזה, למרות שמדובר בדברים ממש קטנים. ה'אל תנהל אותי', זה פרפקציונזם מוחלט, ככה ניתן להבין רק שזה מופיע בצורה סמויה. מה המקור להתנגדות וכיצד ניגשים לסיטוטציות כאלה בכלל.

שלום נמרוד, בלי להיכנס לפרטי המקרה, ניתן יהיה לעזור לו רק אם וכאשר יפנה לטיפול בעצמו. בשלב זה נראה שמערך ההגנות שלו בנוי כך שהוא אינו רואה את חלקו ביצרת המצבים הבעייתיים אליהם הוא נקלע ולכן סביר להניח שלא יפנה לטיפול. אפשרות אחת שיש לה סיכוי טוב יותר על ידיו היא להגדיר את הבעיה כמשפחתית ולפנות יחד איתו לטיפול משפחתי. כך תרד ממנו הסטיגמה של בחור מ"מופרע" הזקוק לטיפול ויעבור למשפחה במשבר שהוא רק אחד ממנה. לשם כך יש צורך בשיתוף הפעולה שלכם. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות