קווים של הפרעת אישיות טורדנית כפייתית

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

09/03/2020 | 22:39 | מאת: גאולה

בעלי בן 64 היה לפני כמה שנים בהתיעצות אצל םסיכיאטר בבית חולים שיבא לגבי הפרעת קשב וריכוז אצלו.בסיכום הוגדר שקשיים נובעים מקווים של הפרעת אישיות טורדנית כפייתית.לא עשינו עם זה כלום עד עכשיו. יש לציין שאנו נמצאים בטיפול זוגי בשל קשיים בזוגיות כל התקופה לסרוגין ולאחרונה מטפלת זוגית העירה לי על זה שמזהה אצל בעלי הפרעת אישיות כפייתית.אני אחות במקצוע וחזרתי ללמוד את הנושא ואת הסיכום של פסיכיאטר דאז. אני עם רצון ענק לעזור לו אבל לא יודעת איך להודיע לו על דבר ואיך להפנות תשומת לב שיעזור לעצמו. הרי שום דבר לא מפריע לו אבל מאוד מפריע ומשפיע על זוגיות ועל הילדים מודה מראש על עזרתך

שלום גאולה, הפרעת אישיות (ואישיות בכלל) היא דבר עקבי ויציב שכמעט ולא ניתן לשנותו, בוודאי שלא ביוזמת אדם אחר. בהפרעת אישיות טורדנית-כפייתית יש גם תכונות טובות רבות https://www.giditherapy.co.il/?p=1088 במיוחד בכל הקשור להישגים ולא חשוב מכך בהקשר הזוגי דווקא מבחינת רמת המוסריות הגבוהה המאפשרת נאמנות, דאגה ומסירות. כל פנייה לטיפול חייבת להיעשות ביוזמת האדם עצמו. אחרת, אין לה סיכוי והיא תעורר כעס (מוצדק מבחינתו), מה גם שאתם נמצאים בטיפול זוגי ובהפניה לטיפול את מעבירה מסר של "אתה הבעייתי ולא אני". נכון שההפרעה עלולה לפגוע בחיי הזוגיות, אך הדרך הטובה ביותר לטפל בכך היא הטיפול הזוגי שאתם נמצאים בו. ההפרעה מגינה עליו מפני הפרעות קשות הרבה יותר ומבחינתו היא אינה הפרעה כלל. אל תעשי דבר, בוודאי לא להפנות אף אחד לטיפול! בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

03/10/2021 | 15:40 | מאת: בר כוכבא

“ההפרעה מגינה עליו מפני הפרעות קשות הרבה יותר” הי מעניין תוכל לפרט מעט בבקשה?

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות