יצירת קשר לאחר סיום טיפול

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

26/02/2019 | 17:17 | מאת: עמית

שלום פרופ' רובינשטיין סיימתי את הטיפול הפסיכולוגי לפני כחצי שנה. הפסיכולוג שלי לא יצר איתי קשר מאז... האם זה הגיוני שפסיכולוג לא ייצור קשר עם מטופל שלו לשעבר כדי לשאול לשלומו? זה מטריד אותי כי זה נראה לי מאוד לא אכפתי. אשמח לתשובה. מה הנוהל בדרך כלל? תודה עמית

שלום עמית, טיפול מתרחש מטבעו לפי הצורך של המטופל ולא של המטפל. אם המטפל היה שואל לשלומך מיוזמתו הוא היה עושה זאת מתוך צרכים אישיים שלו (למשל, הגנת-יתר או במקרה הגרוע יותר, צרכים כלכליים שלו). אגב, סיבה נוספת לא לעשות זאת נעוצה בכך שחלק גדול מהמטופלים, במיוחד החשדניים שבהם, היה מייחס התעניינות כזו במצבך לאחר שהטיפול הסתיים כניסיון של המטפל להחזיר אותך לטיפול. לכן, אני חושב שמהבחינה הזו המטפל נוהג בצורה מקצועית. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות