התמכרות לזמרת מסויימת

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

28/01/2019 | 00:54 | מאת: ענת

שאלה המסקרנת אותי: אני בסביבות גיל ה-60 מרגישה צורך עז לאחרונה ובלתי נישלט לשמוע זמרת שאהבתי בילדותי, מרגע שאני מתעוררת מהשינה ועד לכתי לישון בשעה מאוחרת לשמוע אותה ונהנית מאד, ומרגישה צורך לשמוע בכל מקום: בעבודה, בבית, ברכב, באירועים , פשוט התאהבתי בה ובקולה (לא בצד המיני כמובן) ואני לא מרגישה שובע וזה חוזר על עצמו מידי יום ביומו. מה זה האובססיביות הזאת שהשתלטה בי? האם זו הגזמה בגילי לשמוע כל יום וכל היום אותו זמרת?! או שזה נורמלי. אני מתפקדת רגיל, אך מרגישה צורך לשמוע אותה כל היום. כמובן, שלעיתים הולכת גם להופעות שלה. פשוט התמכרתי. האם זה נורמלי בגילי? האם זה מראה על בעייה?? תודה על המענה שאקבל.

שלום ענת, אל תחפשי בעיות איפה שאין ותיהני מהזמרת האהובה עלייך (הרי זמרות של היום ממש אי אפשר לאהוב :) וקצת יותר ברצינות: אין כל חובה לגוון. מחקרים אמנם תומכים בערכן של יצירתיות ומקוריות, אך לא פחות מכך בערכה של שגרה כאמצעי להפחתת חרדה (את הממצא הראשון פשוט יותר מפרסמים). בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות