סיוע לחבר לקוי ראייה ולהט"ב במצב קשה

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

09/01/2019 | 17:55 | מאת: ליאור

שלום פרופ' רובינשטיין, אודה מאד אם תוכל לייעץ לי מה הדבר הנכון לעשות במצב בהול זה. יש לי חבר קרוב בן 38, שעבר חיים קשים, הוא גילה מחלת ניוון רשתית בגיל 18 שמצמצמת את שדה הראייה שלו שכיום ממש קטן, הוא גם הומו, משפחתו התנהגה אליו בבוז מאז ומעולם, הורים אטומים וחסרי אמפתיה, הוא חי לבד מגיל 24 בערך ומאחר שמתקשה למצוא זוגיות בקהילה הלהטב"ית, הוא טוען שרק הבאת ילד לעולם תיתן לו משמעות, הוא יצא להכיר נשים להורות משותפת אולם נסיונות אלו לא צלחו בשל המגבלה שלא מאפשרת לו לנהוג ברכב ולכן יתקשה לטענתן להיות הורה. לאחרונה הוא אמר לי שעדיף אילו לא היה קיים, ושיש לו מחשבות לסיים את חייו, אני מכיר את העובדת הסוציאלית שעבדה וליוותה אותו עד לפני שנה (אליה הוא גם רצה לחזור), השאלה היא האם עלי לעדכן אותה במצבו כדי שתנסה לסייע לו? ואם לא, מה עלי לעשות כדי לסייע במצב מורכב כל כך כזה, שלאדם אין כוחות ורצון, המקסימום שהצלחתי עד היום הוא להקשיב ולעודד אותו קצת לסרוגין ונראה שהוא ממש הדרדר לאחרונה. תודה

שלום ליאור, ראשית, ההקשבה והעידוד הם הרבה מאוד וזה גם המקסימום שאתה יכול לעשות למענו. שנית, אתה יכול לפנות אל העובדת הסוציאלית והיא תפעל לפי שיקול דעתה, אבל גם ידיה די כבולות. הקונפליקט בין חירות הפרט ובין טיפול יזום או כפוי בעייתי מאוד והמטוטלת נעה בימינו לטובת חופש הפרט. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות