קשר עם פסיכולוג לאחר סיום הטיפול

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

23/12/2018 | 17:38 | מאת: שירן

שלום פרופסור רובינשטיין אשמח מאוד אם תוכל לענות לי אם יש התאהבות הדדית בין מטופלת למטפל, כמה זמן אחריי סיום הטיפול הם יכולים לממש את הקשר הרומנטי ביניהם? מהי תקופת הצינון הנדרשת? תודה רבה

שלום שירן, הנה קישור לקוד האתיקה של הסתדרות הפסיכולוגים: http://www.psychology.org.il/sites/psycho/UserContent/files/%D7%94%D7%A7%D7%95%D7%93%20%D7%94%D7%90%D7%AA%D7%99_26_04_17(1).pdf בעמודים 18-19 יש קווים מנחים כלליים ביותר בקשר לשאלתך. למיטב ידיעתי, לא נקבעה תקופת צינון אלא קיימת מניעה של המשך הטיפול בצד יחסים רומנטיים/מיניים. במילים אחרות, אם הטיפול הופסק ניתן עקרונית להתחיל קשר רומנטי מייד, כאשר ברור מעל ומעבר לכל ספק שיותר לא יהיה קשר טיפולי ואם יהיה קשר טיפולי הוא יהיה חייב להיות אצל מטפל אחר. אם את מעוניינת בהמשך הקשר הטיפולי עם הפסיכולוג הזה, עלייך לוותר על הפנטזיה הרומנטית ובאופן מהותי יותר גם להבין שפנטזיות שיצרת בתוך המסגרת הטיפולית, בידיעה מאוד חלקית על היבטים אחרים בחיי הפסיכולוג, היא רק קצה הקרחון ואת היתר השלמת מדמיונך. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

24/12/2018 | 00:16 | מאת: שירן

תודה רבה על התשובה המהירה והמפורטת! רק עוד שתי שאלות- 1. האם מה שכתבת גם נכון לגבי מתמחה? במידה והמטפל הוא מתמחה... 2. האם מה שכתבת נכון לכל הארגונים? כי בעבר קראתי בכל מיני תקנונים שהאתיקה מאוד מחמירה ויש כאלה שאומרים שאסור שיתקיים אף פעם קשר כזה, גם לאחר סיום הטיפול שוב תודה רבה! שירן

שלום שירן, כל מה שנכון לגבי מומחים נכון ותקף פי כמה וכמה לגבי מתמחים. בברכה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות