אני רוצה להיראות כמו בת, אין לי תמיכה בשום דבר בנושא הזה.

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

15/11/2017 | 06:14 | מאת: עידו כהן

אני עידו כהן, בן 14, מאז כיתה ו(מגיל 11 ככה) הרגשתי שאני... לא אני... בתחילת כיתה ח וט(אני עכשיו בט) נכנסתי לקבוצות באונחיין(אנשים מכל מני מדינות גם) של תמיכה. אני הבנתי, שאני רוצה להראות כמו בת. אני לא הומו/גיי(לא שיש בעיה עם זה- אני פשוט לא) אז באיזו שהיא צורה- אפשר לומר שאני רוצה להפוך ללסבית(?). אני סיפרתי לאמא שלי- היא שוללת את זה, היא אמרה לי לא לספר לאף אחד אחר שלא יודע כבר(כאילו שזה יקרה- אני הרי כאן) והיא פשוט אמרה תירוצים שזה גיל ההתבגרות, בלבול וכדומה. אני יודע שמה שהיא אמרה זה לא נכון כי א. אני יודע מה המשמעות של דיספוריה(Dysphoria) ואני יודע שאני חובה את זה כל יום, ואני יודע שכל מי שניסה לשנות את המראה שלו(מבחינה של בן לבת) התחרט שלא עשה את זה מהגיל שלי, לפני שכל ההורמונים הגבריים מתפרצים. אני לאיידס מה לעשות, כי אני עדיין לא ראיתי מומחה(אמא שלי ממש שוללת את כל זה), אז אני מנסה לבוא לכן אחרי חיפושים גם לפסיכולוגים מגדריים באזור נתניה, אבל גם כדי לקבל תשובה. מה אני יכול לעשות כדי להוכיח איכשהו לאמא שלי שאני צריך את זה? אני יכול להגיד שאני צריך את זה כי אני כל היום מרגיש כאילו ה-דבר בין הרגליים- שלי לא אמור להיות שם, וכאילו החזה שלי ממש קל להפתיע, ושהוא לא אמור להיות כזה קל(מבחינה של חוסר כובד). מה לעשות???

שלום עידו, אני חושב שאתה צודק באבחנה של gender dysphoria. ראשית, יש מעט מאוד מטפלים שמכירים את הנושא ושנית, רוב המטפלים שאינם בקיאים בכך ייחסו זאת, כמו אמך, לגיל ההתבגרות בלבד. מבחינה טיפולית, יש גישות שונות. קיימת במרכז הרפואי שיבא בתל השומר יחידה העוסקת בכך אך בארץ הגישה שמרנית. רוב הסיכויים שיפנו אותך לפסיכולוג ילדים ונוער ויאמרו לך לחזור בגיל 18. בסן-פרנציסקו, למשל, קיימת התייחסות טיפולית (פסיכולוגית וכירורגית) גם לילדים וגם לכאלה שמעוניינים לשנות משהו בגופם באופן חלקי (כלומר, דיספוריה מחלק מסוים של הגוף). בערוץ 8 של הוט שודרה לאחרונה תכניתו של העיתונאי הבריטי לואי ת'רו על ילדים טראנסג'נדרים, כולל ראיונות עם אנשי מקצוע המובילים את התחום. נסה לעקוב אחר השידורים החוזרים ואולי לצפות בה יחד עם אמך. מי שמתמצאת בנושא הרבה יותר ממני היא ד"ר דליה גלבוע שהקימה את היחידה בשיבא, עמדה בראשה שנים רבות ומנהלת פורום ייעוץ פסיכולוגי לטראנסג'נדרים ולסביות באתר זה. אני ממליץ לך להציב את הודעתך גם שם. בטוחני שתהייה לה עצה מעשית יותר לשלב זה. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות