חובת דיווח של מטפלים

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

25/09/2017 | 17:27 | מאת: בת 22

האם פסיכולוג מחויב לדווח על מקרה שבו בגיר מספר על כך שאחראי/בן משפחה/אופוטרופוס פגע בו כשהיה קטין? ובמקרה שיש קטינים אחראים בסביבת אותו אחראי והמטפל עלול לחשוב שהם בסכנה? תודה :)

שלום לך, למיטב ידיעתי והבנתי, פסיכולוג אמור לדווח לגורמים המתאימים רק אם המטופל הוא קטין שנפגע. ככל שמדובר במטופל בגיר, המטופל הוא זה שאמור להחליט אם לדווח או לא. כפי שאנחנו רואים בתקשורת, יש נשים המדווחות על הטרדה מינית אחרי שנים רבות. גם בני משפחה אחרים שאינם בטיפולו של הפסיכולוג אינם בתחום אחריותו של המטפל. נראה לי שהדילמה מתחילה כשהמטופל הבגיר מדווח שהוא עצמו פוגע ואז כמובן הפסיכולוג יעשה כמיטב יכולתו להפסיק את התופעה במסגרת הטיפול, ואם הדבר לא קורה ניתן להשתמש בחובת הדיווח ככלי טיפולי. השימוש בחוק שכיח יותר כשהטיפול נערך בשירות הציבורי. בברכה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות