פסיכולוגיה חיובית - חיפוש מטפל

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

29/07/2017 | 13:28 | מאת: dandan

שלום פרופ' גידי, קראתי את מאמרך על פסיכולוגיה חיובית ואני מחפש מטפל שמתמחה בגישה זו. עד עכשיו לא הצלחתי להיתקל בחיה כזו ברחבי האינטרנט. האם תוכל להפנות אותי למקום שבו אוכל למצוא? תודה והמשך יום טוב, דנדן

שלום dandan, אני מרגיש מאוד לא נוח "להמליץ" על עצמי ואני משוכנע שיש מטפלים שהכניסו מרכיבים מהפסיכולוגיה החיובית אל תוך טיפוליהם, אך אינני מכיר אותם אישית או מקצועית. לרוב מטפלים מפרסמים את סוג הבעיות בהן הם מתמחים ואם הם עוסקים בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי, הם מפרסמים זאת משום שכיום זה נחשב הטיפול ה'אולטימטיבי' והקצר ביותר כמעט בכל בעיה. פסיכולוגיה חיובית היא נגזרת או פיתוח של הגישה ההומאניסטית והיא נחשבת יותר כפילוסופיית חיים או כגישה שקיימת ברקע הטיפול עפ"י גישות אחרות. כל הספרים העוסקים ב"אושר" שנכתבו בידי אנשי אקדמיה (לא ספרי "אינסטנט" ולא ספרים הממליצים על "חשיבה חיובית") יכולים לספק תובנות לגישה כשהמפתח, לפחות לפי תפיסתי את הגישה, הוא לחזק צדדים שהאדם חזק בהם במקום לנסות לתקן צדדים חלשים (למשל לרתום נטיות אובססיביות להצלחה המחייבת דבקות במטרה והקפדה על הפרטים הקטנים או להפוך חשיבה פסימית להכנת תכניות מגירה ואמצעי זהירות). כמובן, רצוי שהדבר ילווה על ידי איש מקצוע כדי שהסימפטום לא יחמיר בלי להביא תועלת. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות