אמא שלי סובלת מבעיות בעשיית צרכים בעקבות חרדות

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

11/02/2017 | 02:51 | מאת: ילדה מודאגת

שלום רב, אימי מוגדרת כחולת נפש לצמיתות מעל 20 שנה. הורי התגרשו לפני 7 שנים ואני ואחי נשארנו איתו והיא לבדה. אחרי 5 שנים שגרה בעירנו גם עברה לעיר סמוכה, תמיד סבלה מחרדות באופן קשה וחשבה שהשכנים מדברים עליה בלי סוף, שונאים אותה, גורמים לה רע מאוד. באותה הדירה לא היה לה נעים לעשות צרכים בשירותים מכיוון שהחלון היה צמוד לאחד מהבתים של השכנים. היא פיתחה הרגל מגונה לעשות צרכים בכוס בחדרה. פיפי וקקי ואז זורקת לאסלה. איך שנגמר החוזה באותה שנה העברנו אותי לעיר אחרת לדירה מרווחת ופרטית יותר. היא התוודתה על ההרגל לאחי, שעושה את הצרכים עדיין בחדרה כי היא רגילה לזה. כואב לי הלב לדעת שככה אימי חיה. מה ניתן לעשות כדי לפתור לה את הבעיה הזו? בנוסף יש לה כלב שעליו היא מטפלת כדי שלא תהיה לבד לגמרי, יוצאת להסתובב בעיר כל יום ללא חששות וחיה בצורה נורמטיבית. אודה לתשובתך

שלום לילדה המודאגת, הלב נחמץ לקרוא את הסיפור הקשה הזה ואני רק יכול לתאר לעצמי עד כמה קשים הרגשות שלך. עם זאת, ניכר שפעלתם בתבונה לכל אורך הדרך ובמבט מפוכח, דרך העיניים המקצועיות שלי לפחות, יש לסיפור סוף טוב. לא רק שלאמך יש בת ובן מסורים שדואגים לה, אלא היא מצאה גם אהבה ללא תנאים, שכולנו זקוקים לה, אצל כלב, שהיא מסוגלת לאסוף את עצמה ולדאוג לו. פרט להרגל המביך, שנעשה בחדרי חדרים ובאין רואה, את גם כותבת שהיא יוצאת לעיר ללא חשש והתנהגותה נורמטיבית מבחינות אחרות. במצב הזה, אני אישית הייתי ממליץ לשמור על מה שיש (וזה ממש לא מעט לאור הנסיבות) ולא להילחם בהרגל הזה. עקרונית, אפשר לגייס לעניין מטפל התנהגותי שינסה לעזור לאמך מההרגל הזה, אך הוא יצטרך להגיע לביתה (דבר שבארץ מטפלים התנהגותיים פחות נוטים לעשות וסביר להניח שמי שיסכים לעשות זאת יהיה מטפל מתחיל וחסר ניסיון), אמך שמתקשה לתת אמון באנשים תצטרך לתת אמון באדם זר סביב העניין המביך ביותר בחייה ואת התוצאות קשה לצפות. עם זאת, בפנייתך תיארת את הקושי הגדול והמובן מאוד שלך ופחות עד כמה הדבר מפריע לאמך עצמה. אם הקושי שלה סביב העניין, בינה לבין עצמה, גדול והיא מעוניינת בטיפול כזה, ייתכן שכדאי לבדוק אפשרות גמילה התנהגותית מההרגל הזה. להלן קישור לאתר האגודה הישראלית לטיפול קוגניטיבי-התנהגותי: http://itacbt.co.il ובו אלפון מטפלים לפי אזורי מגורים. דווקא בקשרים קרובים קשה לנו מאוד להבחין בין הצרכים שלנו והצרכים של יקירנו ולכן חשוב מאוד לברר עד כמה הדבר מפריע לאמך ועד כמה היא מעוניינת בטיפול כזה. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות