קיורטן פעם בשבוע לאישה בת 45

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

09/09/2011 | 23:08 | מאת: ענת

הנני בת 45, בריאה בדרך כלל, לא מתכוונת יותר להיכנס להריון.יש קצת אקנה על הפנים וחלק עליון של החזה.רופא העור רשם לי קיורטן 40 מ"ג לקחת פעם אחת בשבוע. הבנתי ממנו שכדאי להתמיד וליטול שנים/כל החיים וזה אמור (בנוסף לטיפול באקנה) לשפר את מראה העור באופן כללי. לאחר שקראתי על ריבוי תופעות הלוואי אני נורא מתלבטת האם לקחת את קיורטן. חשוב לציין שאני לוקחת באופן קבוע תרופות הבאות: - VALTREX (כי אחרת מתפרץ לי הרפס במקום הקבוע על הרגל) - מולטי-וויממין (שכבר מכיל 2000 יחב"ל של ויטמין A) - אומגה 3 - SIMVASTATIN מג 10 (לכן הכולסטרול די מאוזן) - DETRUSITOL 4 MG - מורחת קרם VANIQA באיזורים קטנים על הפנים (שכמובן זה אחת הסיבות לאקנה). כמו כן אני (כמו כל אישה, לא?) מורטת מדי פעם שערות בחלקים שונים של הגוף, כולל אותם איזורים בפנים שמטופלים בVANIQA ובשום אופן לא אוכל להפסיק את המריטה. האם נטילת קיורטן (פעם בשבוע!) זו גישה מקובלת לנשים בגילי? האם לדעתך בהתחשב בכל התרופות שאני לוקחת (מסכן הכבד...) ומריטת שערות קיורטן יהיה מיותר, או שמפעם בשבוע לא יקרה כלום? המון תודה מראש!

ענת שלום בשל התרופות שאת לוקחת עליך לערוך אחת לחודש בדיקות דם לרואקוטאן ותיפקודי כבד לכל התרופות שאת נוטלת . עד שהעור יגיע למצה הרצוי אסור למרוט שערות בשל מצבו הרגיש. אם את חייבת אפשר לייזר בשל המינון . לאחר שהעור יגיע למצב הרצוי אפשר יהיה להוריד עוד יוןתר את המינון. גם אז חובה לערוך את הבדיקות החודשיות שהזכרתי.

12/09/2011 | 09:42 | מאת: ענת

תודה על תשובתך! אני עדיין מתלבטת האם לקחת את קיורטן. אציין שיש לי ממש קצת אקנה (בעיקר מופיע לפני המחזור) ורציתי לקחת קיורטן יותר לשיפור הכללי של עור הפנים (קמטים עתידיים למשל).או שזה שיקול לא נכון והנזק גובר על התועלת? - אם קיורטן מייבש את העור מה קורה לאישה בגיל המעבר/לקראת גיל המעבר? - יש לי קצת אדמומיות ונימים על הפנים, האם קיורטן יכול להחמיר את המצב?

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות