מותר לפוצץ פצעי אקנה מוגלתים בעלי חלב בפנים?

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

28/08/2011 | 14:58 | מאת: טל בוטבול

שלום. אני בן 19 ויש לי אקנה המופיעה בפנים המצב הוא בינומי ממש אבל שאלתי. יא: לפעמים מופיעים לי בפנים פצעים מוגלתים ובתוכם יש כמו שומן מין נוזל לבן כזה שמתפתח בתוך בפצעון. וכשאני מפעיל עליהים לחץ עם האצבעות יוצא החלב הלבן מתוך הפצעון והוא הופך לנקודה אדומה. מיד אחר כך אני שוטף את המקום עם טיפה סבון ומורח משחת בנזואיל פרוקסיד. האם זה בסדר לפוצץ את ? אני מזכיר שמדובר רק באלה שבתוכם יש חלב לבן שכזה, האם זה מזרז את תהליך ההחלמה של הפצע מכיוון שהשומן והמוגלה יצא? אשמח לדעת האם רצוי או לא לפוצץ פצעונים שכאלה. תודה רבה לך.

28/08/2011 | 15:56 | מאת: איילהל

שלום לך! אסור בהחלט לפוצץ פיצעונים מפני שהסיכוי לזיהום בעת הפעולה הוא מאוד גבוה עקב הסטיריליות בתנאים של הבית בדרך כלל נמוכה מזו של קליניקה מיקצועית. מה שכן מותר לעשות על מנת להמנע מלהגיע למצב של אקנה מוגלתי- זה שימוש בתכשירים המתאימים. לדוגמא: שימוש במוס ניקוי טיפולי מלפנים או גיל לטיפול נקודתי של לקטופיל. איילהל

28/08/2011 | 15:56 | מאת: איילהל

שלום לך! אסור בהחלט לפוצץ פיצעונים מפני שהסיכוי לזיהום בעת הפעולה הוא מאוד גבוה עקב הסטיריליות בתנאים של הבית בדרך כלל נמוכה מזו של קליניקה מיקצועית. מה שכן מותר לעשות על מנת להמנע מלהגיע למצב של אקנה מוגלתי- זה שימוש בתכשירים המתאימים. לדוגמא: שימוש במוס ניקוי טיפולי מלפנים או גיל לטיפול נקודתי של לקטופיל. איילהל

28/08/2011 | 16:21 | מאת: טל בוטבול

הרי זה מוציא את החלב הלבן שבתוך הפצעון, אני לא מפוצץ פצעון שהוא לא מוגלה רק אלה שיש בהם מוגלה לבן. זה לא עוזר לזרז את ההליך החלמה, גם אם ידיי נקיות?? האם צריך פשוט לתת לזה להבריא לבד ולחכות שהמוגלה הלבן יתייבש מעצמו? זה אפשרי שהוא יתייבש ויפול מעצמו האם אז המוגלה לא יחזור שנית ושנית? והאם אתה ממליץ על טיפול בבנזואיל פרוקסיד פעם ביום? תודה

20/03/2013 | 11:20 | מאת: מוש

בשיחה עם רופא שלא מהתחום , הוא טען שיש לשטוף את הפנים עם סבון ולאחר מכן לשפשף עם פיסת בד גסה טבולה בסבון פולידין את הפצעים ולנקות להם את הראשים. האם זה נכון לעשות כך?

טל שלום בשום מקרה אסור לפוצץ את הפצעים(גם לא אצל קוסמטיקאית )לא רק בשל הזיהום אלא בשל הצלקות שיופיעו אחכ

טל אינך מנקה את הפצעים אלא גורם לנזק בלתי הפיך ולצילוק העור .עדיף לפנות לרופא העור שלך לטיפול מתאים אם אתה רוצה בסופו של תהליךפנים נקיות מפצעים כתמים וצלקות

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות