קיורטן

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

27/07/2011 | 03:30 | מאת: מור

אני בת 26, שוקלת 48,גובהי 1.62.לאחר טיפול של 3 חודשים במשחת RET-AVIT 0.05% ו-0.025% בחודש וחצי הראשונים, חזרתי לבדיקה אצל רופאת העור והיא החליטה להוסיף לי לטיפול קיורטן 20 מ"ג(כדור ליום)וביקשה שאחזור אליה לאחר חודש טיפול עם בדיקות דם.בנוסף ציינה כי עליי להמשיך להשתמש במשחה במקביל למרות שאין לי כמעט פצעים אלא רק כתמים אדומים שנשארו.חשוב לי לציין כי גם לפני הטיפול מצבי לא היה חמור אלא בינוני. האם למרות שנעלמו לי כמעט לגמרי הפצעים יש צורך בשימוש בקיורטן? זה לא יכול להחמיר את מצבי? שאלה נוספת: בעוד כחודש יש לי אירוע משפחתי. האם יש סיכוי סביר שהטיפול יביא לתופעות לוואי ולהחמרה במצב הפצעים למרות מצב הפנים שלי כיום? אני יודעת שזה אינדיבידואלי אך מנסיונך במצבים כמו שלי,כדאי לי להתחיל עם קיורטן או לחכות עם זה?

מור שלום לך המשחות פועלות באופן חיצוני על הפנים,להבדיל מתרופות.מבלי לראות את מצב פניך לא יהיה זה נכון להמליץ על טיפול המתאים לך.אין לנו אפשרות לנבא איך יגיב עורך לטיפול בקיורטן .בהחלט יכולה להיות בתחילה החמרה .לשאלת הכדאיות זה תלוי בך .אפשר לחכות אחרי הארוע המשפחתי להתחלת הטיפול ובנתיים להמשיך במשחות.בהצלחה

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות