קיורקוטן

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

16/05/2011 | 20:46 | מאת: אביבה

שלום ד"ר, אני בת 21, משרתת בצה"ל. בגיל 17לקחתי רואקוטן לתקופה של חצי שנה. האקנה כמעט נעלם אך נשארו כמה פצעים. בגיל 18 התחלתי ליטול גלולות "אורטו סיקלן" למשך שנתיים. הפצעים נעלמו לגמרי. לאחר שנתיים החלטתי על דעת עצמי להפסיק על הגלולות מבלי להיוועץ עם רופא, מה שכנראה גרם לאקנה להתפרץ שוב. לאחר שלושה חודשים שהאקנה החמיר, חזרתי לגלולות שוב מבלי להיוועץ עם אף רופא. כרגע אני לאחר ביקור אצל רופא עור, עתידה להתחיל טיפול נוסף של רואקוטן למשך חצי שנה. שאלותיי: 1. האם אני יכולה ליטול גלולות בזמן תקופת הטיפול ברואקוטן? 2. מכיוון שאני בצבא, סל התרופות הצבאי אינו מאפשר לי לקחת את הרואקוטן אלא את הקיורקוטן. האם יש הבדל בין התרופות? האם כדאי לי בכל זאת לרכוש את הרואקוטן המקורי? תודה מראש,

אביבה ערב טוב לשאלותיך:1.יכולה לקחת גלולות אפילו מומלץ כי בזמן נטילת רואקוטאן חייבים להימנע מהריון. 2.אין הבדל בין רואקוטאן לקיוראטן אותה גברת בשינוי אדרת דהיינו אותה תרופה חברות שונות.

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות