העלאת מינון ראוקוטן עצמאית

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

12/02/2016 | 08:19 | מאת: ירון

שלום רב, אני מטופל בראוקטן מזה 4 חודשים, חודש ראשון במינון של 20 מ"ג ליום, ועוד 3 חודשים במינון של 40 מ"ג ליום. נשארו לי 4 חודשים לטיפול במינון של 40 מ"ג ליום. הבנתי ממחקרים שקראתי באינטרנט שניתן לקצר את הטיפול ע"י העלאת המינון היומי, כשהמנה המומלצת היא בין 0.5-2 מ"ג לק"ג משקל גוף. אני שוקל 82 ק"ג, בן 23. ככה שהבנתי אני אפילו מתחת למינון המומלץ. לשאלתי - האם אוכל לעלות עצמאית את המינון ל-60 מ"ג ליום / לקחת כדור נוסף יום כן, יום לא לסירוגין ע"מ להגיע למנה ממוצאת של50 מ"ג? עשיתי 3 בדיקות דם. 1. לאחר החודש הראשון במינון של 20 מ"ג יומי. 2. לאחר החודש השני במינון של 40 מ"ג יומי. 3. לפני שבועיים, לפני הטיסה - לוודא שהכל בסדר לפני שאני ממשיך את שאר הטיפול בחו"ל. כולן יצאו תקינות לחלוטין, כשרמת השומנים העלתה מ-70 ל-120 (150 זה הסף לאדם בריא שלא לוקח ראוקוטן לפי "מכבי"). הבנתי שעניין המינון נועד למנוע תופאות לוואי אגרסביות. אציין שכרגע היובש שאני מתמודד עימו הוא בגדר הקל מינוס. אני בחו"ל בחודשים הקרובים ככה שאין באפשרותי להגיע להרופאה, ומעוניין לקצר את התהליך.

ירון אנני נוהג לטפל אינטרנטית ונראה שהחלטת על דעת עצמך מה הטיפול הנכון

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות