על אקנה והורמונים

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

02/09/2015 | 00:32 | מאת: נופר

היי דר, הנני בת 29. סובלת מאקנה בפנים ולעיתים בגב העליון מעל עשר שנים. בשלוש השנים האחרונות חלה החמרה ניכרת באקנה בפנים. ישנם נגעים מוגלתיים וכן פצעונים קטנים המשתרעים על שטח נרחב מהפנים. ניסיתי מגוון תכשירים מקומיים כגון משחות אנטיביוטיות (בנזמיצין וחבריו), טיפולים קוסמטיים וכן התייעצתי עם מספר רופאי עור שרשמו לי ראוקוטן בלבד, שלבסוף חששתי לקחת. מעולם לא ניסיתי ליטול גלולות למניעת הריון ושאלתי היא- האם בגילי יתכן וטיפול באמצעות גלולה יניב תוצאות, או שמא טיפול זה יעיל בעיקר במתבגרות לשם האיזון ההורמונלי? כמו כן, האם ישנם פתרונות אלטרנטיביים נוספים במצבי לטעמך? בתודה רבה מראש ושיהיה שבוע נהדר

בעקרון אנני מחווה דעה על מקרה שלא בדקתי. השתמשת לדבריך בכל הטיפולים החיצוניים שלא צלחו . ישנן מס אופציות נוספות אבל רק לאחר בדיקת רופא רואקוטן גלולות וטיפול פוטותרפי לבד או בשילוב תרופות תלוי בבדיקות שלך ומצב פניך

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות