זינדקלין וקיורטן דחוף בבקשה

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

21/07/2013 | 06:37 | מאת: בתאל המיואשת

היי ד"ר, אני בת 21 וכבר 7 שנים סובלת מאקנה (פצעים בפנים ובגב, ובגב העליון המון נקודות שחורות) שנים ניסיתי משחות שילמתי אלפי שקלים לקוסמטיקאית. וזה לא ממש עזר. כיום אין לי כל כך הרבה פצעים, אבל יש המון צלקות מפצעים שהיו. לפני כחודש הייתי אצל רופא עור ואמרתי לו שלא מעניין אותי כלום סבלתי מספיק שנים, אני רוצה רואקוטן וזהו! לאחר בדיקות דם קיבלתי רואקוטן 20 מ"ג ליום וזינדקלין ג'ל. (בבית מרקחת נתנו לי קיורטן, זה אותו דבר?) אני עדיין לא רוצה לקחת את הקיורטן כי אני מפחדת מההחמרה, מפחדת שזה יחמיר וזה יצא בידיוק ביומולדת של חבר שלי שזה בסוף חודש אוגוסט. בבקשה אני חייבת פרטים על הקיורטן ועל הזינדקלין , אני רוצה להתחיל את הזינדקלין ג'ל עכשיו אבל לפני אני חייבת לדעת על זה הכל, אם זה גורם להחמרה? אם כן לכמה זמן? אם לא תוך כמה זמן מתחיל שיפור? האם זה משפר בכלל ועוזר לאקנה גם בלי הקיורטן? כשאני אתחיל לקחת את הקיורטן להמשיך עם הזינדקלין ביחד? והקיורטן לכמה זמן תיהיה החמרה? תוך כמה זמן יתחיל השיפור? בבקשה זה ממש דחוף, אני ממש מדוכאת מזה 7 שנים אניסובלת מזה, אני רוצה כבר לראות את הסוף של הסבל הזה. תודה מראש

בתאל שלום חבל א. שלא ניגשת לרופא עורלפני 7 שנים לפני ההוצאות המיותרות אצל הקוסמטיקאית ,ב. שלא שאלת את הרופא המטפל את השאלותת משום שלא ראיתי מצב פניך ואיך אוכל לדעת מה מתאים לך?קיורטאן ורואקוטאן הן אותה תרופה חברות שונות לוקח לפחות חצי שנה לראות תוצאות. יקח זמן מס שבועות עד חודשים אם תקחי רק משחה

22/07/2013 | 16:04 | מאת: בת-אל

אין לי הרבה פצעים בפנים האמת שיש לי כמה פצעים אחדים כל פעם יוצאים לי איזה 3 4 פצעים מוגלתיים (אדומים מסביב ללבן) ועוד איזה 2 3 אדומים כאלה, ויש לי הרבה סימנים אדומים מפצעים שהיו בעבר. אבל בגב יש לי פצעים לאורך כל הגב בעיקר פצעים כואבים אדומים שיש בהם בפנים מוגלה.(אני מורחת ג'ל לטיפול באקנה בפנים שמייבש את הפצעים בינתיים של מגע הטבע מזמינה מהאינטרנט). אני רוצה להתחיל להשתמש בינתיים בזינדקלין ג'ל רק, האם אפשר למרוח גם בגב? האם זה עוזר גם לבד? האם זה גורם להחמרה בהתחלה? אם כן לכמה זמן החמרה? בבקשה ד"ר אני חייבת לדעת דחוף לפני שאני מתחילה כי בסוף אוגוסט יש לחבר שלי יומולדת ואני לא רוצה שתיהיה לי החמרה ביומולדת שלו. תודה רבה רבה מראש.

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות