ערב נפלא לך ד"ר

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

17/04/2013 | 19:21 | מאת: חן

שלום ד"ר אני בת 20 סובלת מאקנה בינונית מגיל 15 בערך. רק בשנתיים האחרונות התחלתי לטפל בה עם משחות רטאויט בעבר ודואק ג'ל כרגע שעושה עבודה מופלאה!! יש לציין שעד גיל 18 לא היו לי שום צלקות למרות שהפצעים היו אפילו יותר דלקתיים וכיום אחרי שנתיים עם משחות נראה כי העור יותר רגיש וסובל מהצלטקות. הפצעים על הפנים שלי כרגע עם המשחות מעטים ולא מטרידים אותי כ"כ מה שכן מטריד אותי כמו שאמרתי זה הסימנים והצלקות שהם מותירים ויש לי כמה שאלות בנושא. 1. האם ייתכן ששימוש במשחות הפך את העור לרגיש יותר?? אם לא מה הסיבה לכך שבעיקר בשנה האחרונה הפצעים משאירים לי צלקות קטנות בעור למרות שהפצעים עצמם פחות אגרסיביים?? 2. אני משתמשת במייקאפ באופן קבוע מידי יום. מייקאפ עדין על בסיס מים אבל האם ייתכן שהוא פוגע ביכולת של הפצעים להבריא וגורם להצטלקות? 3 הצלקות שנוצרו הם מאוד שטחיות לא רבות ולא עמוקות אבל מטרידות אותי נפשית מאוד. הבנתי שהטיפול בלייזר וגלי אור רק מטשטש אותם. השאלה היא האם יש צלקות מסוימות שבגלל שהן שטחיות יכולות להיעלם לחלוטין לאחר הטיפול?? 4. הכי חשוב ---- האם עשית טיפולים כאלה בלייזר וגלי אור בעצמך והיית עד להצלחה שלהם?? כי כרגע לא יצא לי לפגוש שום בן אדם שעבר את זה ואני נורא חוששת משרלטנות בזבוז כסף ופגיעה חס ושלום בפנים. 5. כמו שאמרתי אני כרגע משתמשמת בדואק ג'ל. במקרה באיזור שלי המוצר נשאר (לקחתי את המחשה האחרונה שנש ארה בבית מקרחת) למרות שהפסיקו לייבא אותו. עוד מעט אני צריכה להחליף את המשחה כי פג ה תוקף שלה רציתי לדעת אם אתה יודע אם התחילו לייבא אותה שוב? כי מבירור שעשיתי בחברת פריגו לפני חודש אמרו לי שתוך חודשיים מקסימום היא צריכה לחזור למדפים. ידוע לך על זה ? זה נכון? 6. מצד אחד הבנתי שככל שמטפלים בצלקות מוקדם יותר הסיכויים לתוצאות טובות גדולים יותר מצד שני האקנה עוד פעיל ואסור לעשות את הטיפול בלייזר וגלי אור כשהוא עוד פעיל ואם להסתמך על גנטיקה משפחתית נראה שהוא ימשיך להיות פעיל בצורה מועטה ביותר אבל פעיל לפחות עוד שנה שנתיים. יש לציין שהפצעים מאוד מינוריים ואני לא מתכוונת לקחת רקוטן או משו כי עם דואק ג'ל ומייק אפ הפנים נראות לרוב חלקות לחלוטין מפצעים. האם ניתן לעבור את הטיפול נגד צלקות בכל זאת במצב הזה? 7. מה פחות או יותר טווח המחירים לטיפול בלייזר או גלי אור באיזורים של הלחיים בלבד? 8. שאלה חשובה אחרונה. מה ניתן לעשות כדי למנוע מהפצעים שיוצאים להותיר צלקת?? האם ניתן למרוח איזושהיא משחה נגד הצטלקות במקביל לשימוש בדואק?? אם כן איזה?? אודה לך על עזרתך מקרב לב. סליחה על החפירה וההטרחה.

חן יקרה המייק אפ לא גורם לפצעים אלא האקנה .מצב האקנה שלך לדבריך הוא קל. עליך ךהתעזר בסבלנות לוקח די הרבה זמן כשהטיפול חיצוני בלבד .אין לטפל בצלקות פיגמנטציה וכו כל זמן שהאקנה פעילה.

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות