אקנה בגיל מבוגר

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

31/01/2013 | 21:15 | מאת: הדס

שלום דר . יש לי מספר שאלות שמטרידות אותי. אשמח מאוד לשמוע את דעתך בנושא. בנערותי - לא סבלתי מאקנה. בשנים האחרונות היו יוצאים לי 2 פצעים מוגלתיים כל פעם לפני מחזור ולפעמים אחד גם בבויוץ. אני בת 38. לפני חמש שנים לקחתי גלולות במשך שנה וחצי והיה שקט לגמרי עם הפצעים. אחרי שהפסקתי היו כמה חודשים של שקט ואז המצב שוב חזר למספר מועט של פצעים לפני מחזור. לפני חודשיים התחיל לי לפתע ממש אקנה . יש לי כ 15-20 פצעים מוגלתיים מרוכזים בעיקר באזור הסנטר והלחיים. בחלק אחד של הפנים הם נראים ממש כמו גוש של מספר פצעים מוגלתיים צמודים... התחלתי לפני 10 ימים טיפול באנטיביוטיקה רוקסו 2 ביום ובמקביל בנזק בלילה ולא גיס בבוקר על האזור המודלק. לפני 8 ימים התחלתי גם גלולות מסוג יאז ( זאת אחרי כשלוש שנים שאני בלי גלולות בכלל) . רציתי לשאול - 1.

31/01/2013 | 21:24 | מאת: הדס

רציתי לשאול - 1. האם יתכן שהאנטיביטיקה טרם התחילה להשפיע? אין לי שום שיפור מאז שהתחלתי לקחת אותה. ממשיכים לצאת פצעים...האם זה אומר שכדאי לי להפסיק אותה ולהתחיל עם רואקוטן? 2. האם יכול להיות לך רעיון איך זה שפתאום בגיל כזה קיבלתי אקנה כזה קשה והאם יש סיכוי שיעבור ולא יחזור 3. האם בגיל כזה אתה נוהג להמליץ על רואקוטן ? קראתי שאם לוקחים אנטיביוטיקה אז החיידק נהייה עמיד ואז ניתן לקבל אקנה קשה יותר כשמפסיקים את האנטיביוטיקה. האם נכון? 4. האם זה אקנה הורמונלי לדעתך לאור הרקע שלי? המחזור במשך שנים סדיר לגמרי. 5. אם אקנה הורמונלי - האם הגלולות בלבד יוכלו לעזור? 6. הבנזק שאני שמה בלילה גורם לעיקצוץ בפנים. לוקח לפחות שעתיים עד שנרגע. האם כך צריך להיות? 7. עור הפנים שלי כמו יתר הגוף מאוד יבש. האם למרוח קרם לחות גם על הפצעים המוגלתיים או רק מסביבם? האם יתכן שהיובש בפנים מגרה פצעים נוספים לצאת? מתנצלת על הכמות הרבה של השאלות... ממש מוטרדת....אני כבר לא צעירה.... אודה לך מאוד אם תוכל להקדיש מזמנך לענות עליהן

הטיפול נראה לי מאד הגיוניבשני מישורים אנטיביוטי והורמונלי צריך לתת זמן של מס חודשים לאפקט. אם לא עוזר ניתן לעבור לרואקוטאן התייעצי עם רופא העור וגם הגיניקולוג שלך

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות