רואקוטן..

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

30/12/2012 | 15:23 | מאת: ענבר

שלום ד"ר, אני בת 22, סובלת מאקנה כבר מגיל 15..בגיל 15 נטלתי רואקוטן שחולל פלאים.לאחר 5 שנים הפצעים חזרו ומשאירים כתמים אדומים..ניסיתי משחות שונות וסבונים אך ללא הועיל..לפני כשנה מנטלתי שוב רואקוטן למשך חודש וחצי והפסקתי כי שמעתי שזה גורם לשעירות יתר, פוגע ביכולת של העור לרפא את עצמו בעתיד(פוגע בבלוטות החלב..) ועלול לגרום לדכאון וכמובן נזק לכבד.. הלכתי שוב לרופא עור כי הפצעים לא עוברים והמליץ על רואקוטן..אני בהתלבטות מאוד גדולה-כמובן שהייתי רוצה להפטר מהפצעים הללו אך אל מול זה ניצב הנזק שכעלול להגרם.האם הנזקים הללו מוכרים? האם באמת זה פוגע ביכולת העור להרפא בעתיד? אשמח ממש לתשובה. תודה רבה!

רואקוטאן תרופה מצויינת רוב תופעות הלוואי לא מתקיימות וגם אם מתרחשות הן הפיכות כמובן שצריך להיות במעקב אצל רופא טוב מקצועי . לא פוגעת לטווח ארוך ביכולת ריפוי העור,אינו גורם לשיעור יתר .

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות