ראוקוטן

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

18/09/2012 | 10:45 | מאת: יניר

שלום... אני בטיפול תרופתי כבר 5 חודשים.. וישנו שיפור של האקנה המוגלתית נעלמה ובמקומה ישנם כתמים שנראים כמו אקנה אבל הם חלקים... הבנתי שזה תופעות הלוואי של הכדור.. זאת אומרת שאם אני יפסיק את הכדורים הכתמים אמורים להעלם?.. (הרופא אמר לי שנשאר עוד חודש).. בנוסף הרופא אמרה לי שאפשר להוריר את המינון כי אני כבר בסוף הטיפול וגם בשביל להפחית בכל תופעות הלוואי(יובש. שמש..) כרגע אני עם 60mg ושוקל 70.. היא הציעה להוריד ל40mg אך נתון לשיקולי. האם בעקבות הורדת המינון יכולה להיות חזרה של האקנה כי לא מפריע לי להיות עם כל תופעות הלוואי (עדיף אותם מאקנה) *שאלה נוספת היא האם בסיום הכדורים ישנם איזה הוראות מיוחדות.. תהליכי שיקום העור וכאלה.. מה לגבי חשיפה לשמש. ספורט, אלכוהול..ולגבי צלקות וכתמים שאני מקווה שלא יהיו כי אני לא גרדתי וקילפתי פצעים

יניר לילה טוב הכתמים אינם כתוצאה מהכדור כי אם מהאקנה ולפעמים לוקח מספר חודשים עש שנעלמים לפעמים לא .אם הרופאה המטפלת מייעצת לרדת במינון כדאי.אין קשר לחזרה של האקנה .יכולה להיות חזרה גם אם לקחת מינון גבוהה..בסיום הטיפול חודש אחרי נטילת הכדורים ניתן לשתות אלכוהול ולחזור לספורט אינטנסיבי לגבי שמש הייתי נזהר מאד וכמובן מקדם הגנה גבוה.

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות