רואקוטן - חוות דעת נוספת

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

24/05/2012 | 23:33 | מאת: דימיטרי

שלום, פניתי לרופא עור בעניין בעיית אקנה קלה שיש לי. בעבר היה לי אקנה בינונית שאף השאירה מעט צלקות, אך כיום האקנה ממש מינורית ומתאפיינת בממש מעט פצעים ו/או כתמים קטנים. רופא העור המליץ לי לקחת רואקוטן 40 מ"ג. אני 1.73 ושוקל 74 קילו. שאלתי את הרופא אם לא כדאי לנסות טיפול קליל יותר, והוא השיב שבעבר לא היו נותנים רואקוטן לאנשים עם אקנה קלה אבל היום נותנים לכל מצב אקנה רואקוטן. ממה ששמעתי מאנשים רואקוטן זה למצבי אקנה חמורים בלבד, שזה ממש לא המקרה שלי. אז השאלה שלי היא - האם זה סביר לתת למישהו עם אקנה קלה רואקוטן? אין טיפולים יותר קלים שיכולים לעזור? חבל לי סתם להרוס את הגוף עם תרופה כל כך חזקה למשך כמעט שנה כשיש בוודאי אלטרנטיבות! תודה רבה מראש.

דימיטרי הי נכון היום נותנים אף לאקנה קלה רואקטאן .ובשימוש נכון לא תהרוס את גופך

02/06/2012 | 20:35 | מאת: דימיטרי

תודה רבה על התשובה, דוקטור. עם זאת הייתי עדיין מעוניין לדעת - האם יש טיפולים קלים יותר?? 8 חודשים ללא ספורט, עם תופעות לוואי, סכנה של פגיעה בכבד, בשביל לטפל בכמה כתמים/פצעים קטנים (שלפעמים גם אותם אין, זה בא והולך לאחרונה) ? אני עדיין חושב שזה ממש לא מידתי... אמנם אני לא מומחה, אבל זה נראה מוזר שאין טיפול יותר קליל שמתאים לאקנה קלה, שמשך הטיפול בו קצר יותר ועם פחות תופעות... תודה רבה מראש!

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות