טיפול ברואקוטן

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

23/05/2012 | 17:53 | מאת: יוסי

דוקטור שלום, אני בחור בן 22, סובל מאקנה מגיל נעורים. במשך השנים ניסיתי המון המון תכשירים, חלק עם הצלחות חלק עם אכזבות. בשנה וחצי האחרונות התחלתי טיפול פוטותרפי - לייזר, על מנת לטפל בתופעה. הטיפול שולב עם משחות חזקות ואנטיביוטיקה לתקופה קצרה - מינוציקלין. כעת אני במצב סביר לחלוטין, יש ממש מעט פצעים וכתמים קטנים בלחי אחת, וצלקות בלחי שניה (בעבר סבלי רק בצד אחד אקנה, ועם השנים זה עבר לצד שני). הלכתי לרופא עור עקב העובדה שלא הצלחתי 'לחסל' לחלוטין את האקנה, ונשארו עדיין ממש קצת פצעים עקשיים שלא מוכנים להיעלם. הרופא בלי לחשוב יותר משניה הביא לי טופס רואקוטן, אמר לי שאני אקח את זה ל-8 חודשים במינון 40 מ"ג ליום, ואחזור אליו לביקורת ביולי. אני צריך לציין - כרגע האקנה שלי מוגדרת קלה. הסברתי לדוקטור האם זה סביר לקחת תרופה כה חזקה במצב כה קל של אקנה, והוא השיב שכן. השאלות שלי אם כך: 1. האם זה סביר לקחת רואקוטן עם מצב אקנה שמוגדר 'קל'? (גם הדוקטור הסכים שהמצב שלי אכן קל) 2. האם 8 חודשים זה פרק זמן סביר לטיפול? שמעתי וקראתי רבות על כך (אפילו בעלון מידע) שהטיפול הוא בין 4-6 חודשים. האם יש אפשרות להפסיק את הטיפול אחרי 4 חודשים במידה והמצב אכן השתפר להפליא? או שחובה לקחת את כל התקופה המלאה כדי שהאקנה לא תחזור? 3. אני עוסק הרבה מאוד בספורט, ונחרדתי לגלות שלא ניתן לעשות פעילות בזמן השימוש בתרופה. מאידך, אני נחוש לסיים עם הסיפור של האקנה. האם ניתן לעשות ספורט במינון קליל (פעם-פעמיים בשבוע) בעצימות נמוכה בזמן הטיפול? מה ההשלכות? האם ניתן לעשות משהו כדי לקיים פעילות ספורטיבית ביחד עם התרופה? ושאלה אחרונה - האם יש טיפול אלטרנטיבי לרואקוטן, אשר מטפל בבעיה ולאחר הטיפול גורם שהאקנה לא יחזור? אני מתנצל על השאלות הרבות, אך אני חייב חוות דעת שניה בנושא,רופא העור שפניתי אליו לא מוכר לי ואני מאוד חושש מההמלצה שלו. תודה רבה מקרב לב, יוסי.

יוסי שלום לא יהיה זה רציני לתת חחות דעת שנייה דרך אינטרנט מבלי לראות החולה .אוכל לענות בכלליות לעצם שאלותיך 1.פוטותרפיה אינו לייזר וזוהי אלטרנטיבה טובה לספורטאים וכאלה שאינם יכולים ליטול תרופות. כמובן צריכה להערך ע"י רופא עור או בהשגחתו. 2.לייזר אף הוא אמור להעשות ע"י רופא מטפל בצלקות אקנה לא במחלה. 3.לגבי המינון נקבע על פי משקל גופך ושיטת טיפול שנבחרת ע"י הרופא 4. אין קיצורי דרך לתהליך נטילת התרופה . 5.אין לעסוק בספורט בשל הפגיעה בשרירים. ממליץ לגשת לרופא עור מומחה שיראה מצבך יוכל להמליץ על טיפול.

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות