כמה שאלות :)

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

26/04/2012 | 15:03 | מאת: דנה

ד''ר שלום לך. הייתי אצל רופאת עור לפני שבוע והיא הביאה לי אקנהמיצין פלוס תמיסה ל 3 חודשים , ואמרה לי להשתמש פעם ביום (בערב) אחרי השימוש בסבון פנים בשם ACNIL WASH. אני אחרי שבוע של טיפול , והפצעים נעלמו אבל המשחה גורמת לי ליובש נוראי במצח ובלחיים ונישאר לי סימנים אדומים מהתכשיר ..ואף התכשיר גורם לי לקימטוטים עדינים במצח!!! מה שלא היה לפני השימוש בתכשיר האם הקמטים האלה מהיובש ? הם יעברו אחרי הפסקת הטיפול ? האם האקנה מיצין פלוס עוזר לסימנים האדומים? כי יש בו ויטמין A במינון של 0.025 , בדומה לרט אוויט ששם יש 0.050 , ז''א שבאקנהמיצין יש מינון נמוך יותר משל רט אוויט והאקנה מיצין יכול לעזור לסימנים האדומים? כפי שציינתי אני אחרי שבוע של טיפול ויש את התופעות לוואי שציינתי יובש חזק ואדמומיות וקמטוטים , והפצעים כבר נעלמו .. האם אפשרי להפסיק את הטיפול ? רופאת העור אמרה לי להשתמש למשך 3 חודשים וכבר אחרי שבוע הפצעים נעלמו... האם אפשרי להיחשף לשמש למשך חצי שעה ביום או שרצוי לא להיחשף בכלל? אשמח שתענה ותעזור לי על כל השאלות , תודה רבה , דנה:)

דנה אפשר לשנות את האקנה מיצין פלוס לאקנה מיצין בלבד ואז יהיה פחות יובש ואם אין פצעים אפשר להפסיק בכלל ולעבור לרטינואיד אחר כמו אדפרין.תתיעצי עם הרופאה

29/04/2012 | 12:54 | מאת: דנה

האם יש קשר בין היובש החזק לקמטים העדינים ? הם יעלמו בהמשך? לפני השימוש באקנהמיצין פלוס לא היה לי את הקמטים העדינים האלה... האם אקנהמיצין פלוס עוזר גם לסימנים אדומים? תודה רבה

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות