קיורטן לאקנה קל-בינוני

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

04/03/2012 | 20:28 | מאת: תומר

שלום, אני בן 20 וכ-6 שנים שאני סובל מאקנה קל-בינוני אבל מתמשך ניסיתי כבר המון סוגי טיפול (כולל: רטאויט, אדפרין, זינדקלין, אקנה-מיצין וקלירקס)שלא הראו תוצאות. לאחרונה אני מטופל בבנזומיצין שמראה שיפור קל אבל עדיין יש לי קצת פצעים מוגלתיים והמון "שחורים" בכל הפנים. יש לי עור ממש שומני שגורם לאקנה. רופאת העור המליצה לי על קיורטן 20 מ"ג פעמיים בשבוע. האם המינון הזה אפקטיבי? ולאילו תוצאות אני אמור לצפות? האם במינון כזה האקנה יחזור כשאפסיק את הטיפול או יתרפא לתמיד? האם ניתן לשלב משחה שמכילה רטינואידים כדוגמת אדפרין או רטאויט ביחד עם קירטן במינון נמוך? ובאיזו תדירות אני צריך לעשות בדיקות דם במידה ואני נוטל מינון נמוך של קיורטן? תודה מראש, תומר

תומר ערב טוב חבל שלא התייעצת עם רופאת העור שנתנה הטיפול .המינון ניתן לפי משקל גופך מיכיוון שלא ראיתיך אנני יודע אם יהיה אפקטיבי או לא בעקרון נהוג לערוך בדיקת דם ותפקודי כבד אחת לחודש בנטילת רואקוטאן. (בלי קשר למינון)אין לקחת משחות רטינואידיות תוך כדי טיפול וגם כחודש לאחריו.

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות