קשר בין ריצות ארוכות לאקנה ?!

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

01/03/2012 | 23:48 | מאת: ;) AcneMan

שלום, אני בן 26, כל חיי הייתי פעיל מבחינה ספורטיבית אולם לא בצורה מוגזמת (לרוב ריצות של 5 עד 6 ק"מ פעם בשבוע). החל מחודש ספטמבר האחרון התחלתי לרוץ מרחק זה בתדירות של 3 עד 4 פעמים בשבוע. ככל שהזמן עבר הריצות התארכו (אך התדירות נשמרה) כרגע המצב הוא ריצות של 12 עד 15 ק"מ, פעמיים עד ארבע פעמים בשבוע. מאז שהריצות הפכו ארוכות במיוחד (+- נובמבר), התפרצה אצלי אקנה בכתפיים שעשתה דרכה לגב ואוטוטו מגיע לגב התחתון. בנוסף גם מעט פצעי אקנה על האזור האחורי של הקרקפת. קראתי לא מעט חומר בנוגע לאקנה ואני לא ממש מצליח להבין את הקורלציה בין הספורט (או יותר נכון אורך הריצות) לאקנה. סה"כ בכל שנות בגרותי לא סבלתי מכך ולמיטב זכרוני זו הפעם הראשונה שמופיע לי אקנה בגב. כרגע (עוד לפני שהתחילה התופעה) אני אוכל די בריא- נמנע מפחמימות פשוטות ואוכל בעיקר אורז מלא לחם מלא ופאסטה מלאה. מרבה בפירות וירקות משתמש רק בשמן זית, נמנע כמעט לחלוטין ממוצרי חלב. ביצים וטונה כחלבון וקטניות ואגוזים כנשנוש במהלך היום. עד כמה שהבנתי העניין נובע מחוסר איזון הורמונאלי בגוף, והייתי שמח לדעת מה זה אומר ואיך אפשר לסדר זאת. סליחה מראש על ההודעה הארוכה ותודה רבה על העזרה.

בוקר טוב מברכך על הריצות אין קשר בין ריצה לאקנה אם כי יש קשר להזעה.

02/03/2012 | 14:10 | מאת: ;) AcneMan

תודה רבה ד"ר על התגובה המהירה. אני פשוט ההבנתי שיש קונצנזוס נרחב, בכל תחומי הרפואה, כי הגורם הוא חוסר איזון הורמונלי בכלל (ובהורמני הגדילה בפרט) ולכן הסקתי כי יש קשר (מסת השריר שלי גדלה בצורה משמעותית- מאד רזיתי מבחינה ויזואלית אך אני שוקל 3 קילו יותר..) בכל מקרה שוב המון תודה ושבת שלום.

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות