קיורטן

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

14/02/2012 | 22:25 | מאת: דורין

דר. שלום. בני בן ה 16 מטופל בקיורטן מזה שבוע מינון של 60 מג לשלושה חודשים. הוא החל להרגיש יובש בפנים ובשפתיים, אודם בעיניים וכאבים קלים בחזה. האם. התופעות נורמליות? האם המינון לא גבוה מדי והתקופה קצרה מדי? יש לו מעט צלשטחיות שקועות מעט אדומות. אני מורחת לו קלוקוט האם מנסיונך זה עוזר? הוא גם שוטף את הפנים פעמיים ביום באקניל ווש. האם זה בסדר? תודה על תשובתך

14/02/2012 | 22:33 | מאת: דורין

סליחה עוד שאלה. הרופא לא נתן לו לעשות בדיקות דם אלא רק בעוד חודש. אני רוצה שיעשה בדיקות דם כלליות. האם תהיה לתרופה השפעה על תוצאות הבדיקות אם יעשה אותם עכשיו? תודה

דורין שלום נשלחה תשובה באינפומד בכל אופן המינון גבוה למשקלו ומשך הזמן קצר מתאים למשקלו בין30-40 מג לתקופה של חצי שנה . יובש הוא תופעה מוכרת וכן כאבי שרירים אולם חייב להיבדק כיאנני יכול לאבחן מה מקור הכאב בחזהץ תוך כדי לקיחת רואקוטאן אין להשתמש במשחות כמו קלוקורט. לגבי בדיקות אין בעיה לערוך בדיקות למרות נטילת התרופה כשבוע ורצוי לערוך בדיקות דם כל חודש מלקיחת התרופה . בהצלחה

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות