קיורטן 40 מג

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

01/01/2012 | 19:14 | מאת: נטע

אני בת 37 לוקחת קיוראטן 40 מג מזה עשרה ימים בגלל אקנה חוזר .בעבר (לפני שבע שנים) כבר נטלתי את התרופה והיא עזרה לי מאד. שאלתי היא כיצד יודעים שהאקנה אינו נובע מבעיה הורמונלית?(הבנתי כי אם הבעיה הורמונלית אז הקיוראטן אינו יעיל) האם יש לבצע בדיקות הורמונליות מקיפות לפני שנוטלים קיוראטן? חשוב לציין שלפני נטילת הקיוראטן ניסיתי חודשיים נטילת גלולות למניעת היריון מסוג אסטל ולא היה שום שיפור מזה הסקתי שכנראה הבעיה אינה הורמונלית.מהם בדיקות הורמונליות? האם מדובר בבדיקת דם המבוצעת בהפניה של רופא נשים או משפחה? ושאלה אחרונה- האם עכשיו כשכבר התחלתי בנטילת התרופה הבדיקות ההורמונליות יושפעו מנוכחות החומר בדם ולכן אינן מספיק אמינות?

נטע בוקר טוב בדיקה הורמונלית כוללת גם בדיקת דם וגם אולטרסאונד של שחלות.(רצוי רופא נשים).הבדיקות תהיינה אמינות למרות הקיוראטאןלאחרשתתקבלנה תוצאות הבדיקות ניתןלקבוע טיפול מתאים

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות