בת 10 + והופעת "שחורים" על האף

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

12/11/2020 | 21:24 | מאת: יעל

שלום רב, בתי בת 10 ו 4 חודשים. החלה להתפתח בגיל 9 ולאחרונה נראית האצה בהתפתחות החזה ושיעור באזור הערווה. היא עדיין לא קיבלה וסת, גובה ומשקל ממוצע לגילה. אחוזון 50. השבוע שמתי לב שצצו לה על האף נקודות שחורות כמו שיש לבוגרים יותר, דבר שקצת הלחיץ אותי. מה גורם להופעת ה"שחורים" והאם היא לא צעירה מדי לתופעה הזו? האם זה קשור להתפתחותה המינית? למחזור שצפוי להגיע? תודה

יש להתייעץ עם גינקולוג ואנגוקרינולוג . לגבי השחורים ניתן לגשת לקוסמטיקאת לטיפול

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות