רואקוטן

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

29/11/2011 | 13:16 | מאת: חסוי

ברצוני לשאול כמה שאלות לפני שאני מתחילה לקחת את הטיפול שנרשם לי לרואקטן, ותודה מראש על התשובות.. אני יקדים ויאמר שאני בת 27 וחצי ושוקלת 74 ולפי דברי הרופא עור יש לי אקנה בדרגה שלישית.. נרשם לי טיפול של 20 מ"ג לחודש ולאחריו נאמר לי לעשות בדיקות דם ושם הכול בסדר לעלות את המינון ל- 40 מ"ג לעוד חודש ואחר כך שוב בדיקת דם ואחר כך לעלות ל-60 מ"ג לעוד חודש נוסף ואחר כך לחזור לרופא וכנראה להמשך קבלת טיפול נוסף כי הרי נאמר לי שהטיפול הוא לחצי שנה.. שאלה ראשונה: האם המינון הזה נראה לך מתאים למשקלי? שאלה שנייה: האם לאחר חודש של טיפול ובמקרה של תוצאת בדיקת דם תקינה לעלות את המינון ל- 40 מ"ג באמצעות שני כדורים (אחד אחרי השני) או פעמיים ביום (למשל בוקר וערב)? שאלה שלישית: האם כול אחד סובל מתופעות לוואי כגון יובש והחמרה במצב האקנה? שאלה רביעית: אם במקרה תהיה אצלי החמרה במצב האקנה והטיפול לא יעזור, האם העור לאחר הטיפול יישאר באותו מצב של ההחמרה או שיחזור למצבו הקודם לפני הטיפול מבחינת האקנה ומבחינת היובש? שאלה אחרונה: לאחר הטיפול ובמידה והוא צלח, העור שלי יישתנה מעור לשמן לעור רגיל/יבש או שעדיין יהיה עור שמן?

לחסוי/ה שלום חבל שכשת /ה מקבל/ת טיפול אינכם שואלים את הרופא בדיוק את השאלות הללו זה מתפקידו .יותר קל לו להתייחס משום שהוא רואה את מצב הפנים אז בהסתייגות שאנני יודע מה המצב :א.יש אפשרות להתחיל את הטיפול בצורה הדרגתית נתון לשיקול הדעת של הרופא לפי מצב המחלה ב.תופעות לוואי כשמן כן הם לא מחויב המציאות שכל חולה יעבור אותן או את חלקן ג.אנני נביא לא יודע מה יקרה לעור שלך וכן יש ביקורת חודשית. ד.סוג העור אינו משתנה אחרי לקיחת התרופה.

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות